Mireia Pimentel

L’alcaldessa de Santa Llogaia d’Àlguema ens explica alguns dels projectes pel 2022.

Amb l’augment del preu de l’electricitat moltes famílies tenen dificultats per arribar a final de mes, sigui per la mateixa factura o per l’encariment de productes bàsics. De quina manera es pot ajudar o s’ajuda en l’àmbit municipal?

En aquest sentit es podria ajudar establint, per exemple, uns ajuts amb una quantia màxima per habitatge, la qual es concedeixi per l’abonament del subministrament d’energia elèctrica, gas o altres combustibles, durant un període de temps i complint uns requisits determinats. En aquest cas, per part de l’Ajuntament, s’hauria d’augmentar la partida pressupostària relativa a les ajudes socials per ajudar als veïns i veïnes, als efectes de poder dur a terme aquest programa d’ajudes davant el creixement dels costos de l’energia, que fa que hi hagi persones amb dificultats per poder pagar els rebuts.

Després de dos anys de pandèmia, i amb moltes ganes de tornar a la normalitat, que tenen previst fer des de l’ajuntament per fomentar i recuperar l’activitat social i cultural al poble?

El foment de les relacions socials, l’oci i l’activitat cultural són essencials. Aquesta pandèmia ens ha posat davant d’una realitat mai vista i per això en moltes ocasions no sabem com reaccionar davant els imprevistos. La crisi del coronavirus ha pogut agreujar la falta d’enllaços socials i culturals, i crec que és el moment de no perdre les relacions socials entre nosaltres, i per això, és convenient no deixar de fer activitats. Nosaltres des de l’Ajuntament adaptem tots els esdeveniments i festes sota el compliment de les mesures sanitàries establertes per les autoritats, fem tot el que estigui al nostre abast per evitar anul·lar qualsevol acte o esdeveniment, i el que volem és intentar trobar alternatives per poder-ho dur a terme, amb totes les mesures corresponents.

Quin és el pressupost de cara al 2022? Mantenen taxes i impostos?

El pressupost municipal pel pròxim any 2022 contempla 315.000 € en inversions, dels quals 23.000 € estan previstos per diverses inversions d’infraestructures i béns destinats a l’ús general, i la resta es preveu per la construcció del magatzem municipal.

Què hi diu a la carta que ha escrit l’alcaldessa de Santa Llogaia a Ses Majestats d’Orient?

El que demano a la carta als reis és, en primer lloc, salut per tothom, sobretot per qui més ho necessita. Espero, sobretot, que es pugui acabar a principis d’aquest any l’obra per la millora paisatgística del passeig del camí del cementiri, així com que en els primers mesos de l’any ja es pugui executar el projecte del magatzem municipal. Desitjo que podem tirar endavant tots els projectes que tenim sobre la taula amb relació a totes les inversions que tenim previstes, i demano poder seguir vetllant perquè les necessitats bàsiques de tots els habitants del municipi estiguin cobertes.

 1,866 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui