Míriam Lanero

La regidora d’acció social i serveis a les persones, ensenyament, joventut i noves tecnologies de La Jonquera ens fa balanç de l’estiu a La Jonquera i ens avança la nova edició de la festa Major del municipi.

– Com ha anat l’estiu a La Jonquera?
Els mesos d’estiu han anat molt i molt bé a La Jonquera. Al juny, vam donar el tret de sortida amb la nova proposta ‘Rumba a la Fresca’, que va ser tot un èxit, i amb la revetlla de Sant Joan. També, durant els mesos de juliol i agost, la vila ha acollit una nova edició del casal d’estiu, amb la voluntat d’oferir a infants i joves un bonic moment d’esbarjo, de diversió i de creixement personal. Alhora, aquestes setmanes, hem gaudit de les activitats del bar de la piscina municipal, que han estat obertes als veïns i a les veïnes i que han dinamitzat els dies d’estiu amb engrescadores propostes.

– Aquest any, es podrà tirar endavant la Festa Major. Hi ha ganes, oi?
En tenim moltíssimes ganes, ja que després de dues edicions marcades fortament per l’emergència sanitària derivada de la Covid-19, la Festa Major torna completament a la normalitat i recuperarà alguns dels actes més esperats com els concerts, els sopars populars, els balls, les sardanes, les activitats infantils, les propostes aquàtiques o les cercaviles. Cada any la Festa Major és un moment de festa i diversió. Ens acomiadem de l’estiu i ens preparem per entomar nous projectes i nous reptes. No obstant això, estic convençuda que viurem una edició
molt més especial.

– Què representa la Festa Major per vostè?
Germanor, diversió i caliu. Per mi, aquestes tres paraules resumeixen la Festa Major.

– De tots els actes, quin no es perdria per res del món?
La Festa Major conté moltes activitats que m’agraden molt, però si hagués de triar una, seria la Nit Jove. Des de la Regidoria de Joventut, treballem durant molts mesos per a construir una celebració que engresqui el jovent jonquerenc i sobretot que doni resposta a les seves demandes. I la Nit Jove és la culminació de tota aquesta feina.

– En les festes d’estiu, estem vivint “punxades”. De quina manera ho afronten a La Jonquera?
La prevenció i la sensibilització seran els principals eixos d’actuació. Per una banda, durant la Festa Major de La Jonquera, habilitarem un Punt Lila, on s’informarà, s’aconsellarà i s’oferirà acompanyament a les persones que ho necessitin. Paral·lelament, la Policia Local de La Jonquera vetllarà pel bon desenvolupament de la celebració popular. Així mateix, des dels diferents canals municipals, es sensibilitzarà al voltant d’aquesta nova problemàtica i alhora es farà incidència en la resta de violències que malauradament avui dia encara pateixen les dones. En nom de l’Ajuntament, novament vull alertar que el masclisme sempre trobarà el pas barrat a La Jonquera i que actituds com aquestes, que tristament estem vivint a diversos pobles, ciutats i celebracions
populars de Catalunya, sempre seran assenyalades, condemnades i denunciades a la vila.

 1,106 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui