Míriam Lanero

La regidora del govern de la Jonquera diu sentir-se amb ganes de seguir treballant pel seu municipi i, per això, ens avança que es tornarà a presentar a les eleccions del 2023.

– Durant aquests dos anys, no s’han pogut executar projectes a causa de la Covid-19. Quines són aquelles promeses electorals que no s’han pogut complir i quines es tiraran endavant en aquest darrer tram de legislatura?

Fa dos anys, la Covid-19 va trasbalsar La Jonquera i el món. La pandèmia va arribar de cop, sense avisar. Ningú s’ho esperava. Ningú estava preparat per una emergència sanitària d’aquestes dimensions i en cap cas, pels greus efectes socials i econòmics que se n’han derivat. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de La Jonquera, ràpidament vam veure que calia traslladar el focus dels principals projectes del mandat, que malauradament van quedar aturats momentàniament, per donar suport a les famílies jonquerenques, als comerços locals i a les empreses. Inicialment, vam aprovar un pla de reactivació social i econòmica sense precedents al municipi per valor de 525.500 euros. El pla va constar d’una vintena de mesures de xoc, totes elles enfocades a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de l’emergència sanitària. Al llarg d’aquests dos anys, però, hem portat a termes moltes mesures més. Ajudes directes per a famílies, empreses i autònoms; la devolució de quotes i taxes a establiments i comerços del poble; la distribució d’aliments entre famílies vulnerables; la modificació del calendari fiscal; l’impuls d’accions de promoció del municipi, i el suport als comerços per a la transformació digital en són alguns exemples.

A poc a poc, sembla que la situació millora. La campanya de vacunació i la responsabilitat col·lectiva penso que ens porta en la bona direcció. Per aquest motiu, aquest tram final de mandat tornem a posar el focus en executar projectes de gran importància pel futur del municipi, com la reforma integral dels carrers Prat d’en Malagrava i Sant Pere del Pla de l’Arca, i alhora en acabar d’altres com la construcció de l’aparcament del carrer Albera, que donarà solució a l’actual configuració de carrers del nucli antic. Paral·lelament, volem continuar al costat de les entitats jonquerenques. En aquest sentit, hem renovat recentment els acords de col·laboració amb GRAFIC, l’Orfeó Jonquerenc, ACEJ i el Casal de l’Avi, perquè la feina que desenvolupen al municipi té un valor incommensurable i volem que la segueixin desenvolupant durant molts anys amb seguretat, qualitat i rigor. Així mateix, hem convocat anualment les subvencions en matèria d’esport, perquè al costat dels clubs i de les entitats locals volem promocionar l’esport, els valors que se’n desprenen i els hàbits saludables.

– S’acosta el dia de la dona treballadora. Com veu la igualtat en l’àmbit polític?

La igualtat real i efectiva en l’àmbit polític la veig llunyana, igual que passa també, tristament, en l’àmbit laboral, social, sanitari o educatiu. Per això, el pròxim dimarts 8 de març, Dia Internacional de les Dones, em sumaré, com cada any, a les accions per reivindicar la igualtat, defensar els nostres drets i exigir la fi de totes les violències envers les dones. També, per agrair, simbòlicament, la lluita i les victòries de les nostres avantpassades. Gràcies a elles, som on som actualment. Gràcies a elles, votem, estudiem, treballem, decidim i ens expressem amb llibertat.

Encara ens queda un llarg camí per recórrer, però estic convençuda que amb l’empenta, la força i la determinació que mostrem les diferents generacions de dones en l’actualitat, i amb el suport d’un ampli gruix d’homes compromesos, assolir la igualtat està a les nostres mans.

– Ens agradaria saber si repetirà a les eleccions del 2023.

Les meves ganes de treballar per La Jonquera no s’aturen, segueixen intactes, com el primer dia. Conseqüentment, l’any 2023, em sento amb ganes de formar part de la candidatura de Junts per La Jonquera, perquè estimo el meu poble i perquè vull continuar treballant pels jonquerencs i per les jonquerenques. També, perquè crec en la qualitat humana i professional dels meus companys i de les meves companyes de partit. Penso que durant aquests darrers anys, amb la Sònia, en Rafa, en Jordi i la Lluïsa, ens hem esforçat per fer créixer La Jonquera, per ressituar-la al mapa de la cultura, del comerç, de l’emprenedoria i del turisme. I tot i la gran feina feta, crec que encara ens queda un llarg camí per continuar avançant i sobretot per fer avançar casa nostra.

 1,270 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui