Mollet

“Encetem un mes de desembre que sempre és especial, amb un seguit d’activitats que confio que tothom pugui gaudir amb família, amics i coneguts sense problemes i amb salut”, explica l’Anna Maria Planas, regidora de Cultura i Festes de Mollet de Peralada

– Mollet de Peralada… amb ganes de celebrar la Festa de Santa Llúcia?

Tal com, per fi, vam dur a terme amb la festa d’estiu, d’aquí a uns dies reprenem la nostra festa de Santa Llúcia amb molta il·lusió i amb un seguit d’activitats adaptades a la normativa vigent, és a dir, sense passar per alt que la Covid encara no ha desaparegut. Possiblement, com a acte més destacat, esperat i amb més expectatives, sobretot per la gent del poble i pels seguidors fidels des de fa anys, hauríem de parlar del tradicional playback. Serà el dissabte 11 de desembre i enguany serà la 10a edició (l’any passat es va ajornar). Es respira il·lusió: és un goig veure com, des de fa dies, es van assajant les actuacions, amb gent de totes les edats que hi pren part. La nit conclourà amb un sopar organitzat pel bar del centre, amb acompanyament musical de DJ Montes.

L’endemà, a les 11h, missa de festa major i, posteriorment, al centre cívic, presentació del llibre “Cassià Costal, l’humanisme confiat i esperançador”, de David Pujol i Fabrellas. Cal recordar que Cassià Costal i Marinel·lo va ser un reconegut professor, pedagog i polític nascut a Mollet l’any 1876. Un cop feta la presentació, se celebrarà un vermut-concert, amb el trio de Guillem Roma: personalment, he de dir que em declaro fan de la seva fresca i creativa música, que sempre és garantia per passar una bona estona. La festa es tancarà amb les sardanes de la cobla La Flama de Farners, programades a les 17 hores.

– El Nadal, a Mollet, s’enceta com cal uns dies abans de la Festa Major…

Hem iniciat l’entrevista parlant de la festa major i amb el desitjat playback, tot i que, efectivament, cal posar el focus, abans de res, amb l’encesa de l’arbre de Nadal de la Placeta del dissabte 4 de desembre a la tarda. Ho acompanyarem amb una bona xocolatada i encetarem, així, de manera simbòlica, les festes nadalenques. En referència a aquestes setmanes màgiques, hem organitzat un concurs per engalanar façanes, finestres i balcons, així que animem a tots els molletencs i molletenques a decorar els exteriors de les seves llars amb guarniments nadalencs i llumetes. Es votarà la millor decoració, els autors de la qual seran obsequiats.

– Pel dia 25 i per Reis, alguna novetat?

Pel dia de Nadal en qüestió, ens trobarem amb amics, veïns, companys i coneguts a l’església per cantar algunes nadales i recitar els nostres poemes i, sobretot, felicitar-nos i desitjar-nos bones festes, fer el vermut i fer cagar el tió, com és tradició, excepte l’any passat, que la Covid encara no ens ho va deixar fer. La nit de Reis, com sempre, tornarà a ser especial a Mollet, no només per la tradicional cavalcada i entrega de regals, sinó també per la nit de quina, a partir de les 10, sempre que la situació sanitària sigui prou oportuna.

Foto: Alguns membres de la Comissió de Festes de Mollet de Peralada a la dreta la regidora de Festes Anna M . Planas

 1,620 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui