cigonyes

Tant a finals d’agost com a primers de setembre, molts terrats, antenes, arbres o fins i tot campanars han servit de dormitori per a les cigonyes. Aquestes aus han iniciat el seu procés migrador des del centre i el nord d’Europa cap a l’Àfrica. Com passa cada any, després de travessar la carena dels Pirineus, moltes cigonyes fan una parada a terres empordaneses i busquen llocs enlairats per passar la nit. El fenomen vist a Figueres també es va reproduir a altres municipis de la comarca.

Durant les darreres setmanes, i en diverses ocasions, un estol format per centenars d’exemplars van sobrevolar Figueres i altres pobles de la rodalia fins a trobar llocs enlairats que els han servit per passar la nit. Nombrosos figuerencs les van observar aturades sobre el campanar de l’església de Sant Pere, el terrat de l’edifici Jubar, el més alt de la ciutat, o al capdamunt de nombroses antenes, pals d’enllumenat públic i fins i tot arbres de mida gran.

Cal recordar que la presència de cigonyes a la comarca és un fet habitual des de la seva reintroducció al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, amb la singular Gita que va ser apadrinada en el seu moment per l’ornitòleg Jordi Sargatal. En aquest sentit existeix una colònia molt nombrosa als jardins del castell de Peralada, en una iniciativa promoguda pel mateix Sargatal i que en els darrers anys també s’ha estàs a les hortes del poble i a la vora del riu Llobregat.

FOTO: Cigonyes al capdamunt d’un terrat i d’uns arbres del carrer Ramon Llull de Figueres

 752 visualitzacions totals,  79 vistes d’avui