Fotografies realitzades per Pau Guerrero

El passat 16 d’agost moria, als 96 anys, Dolors Fort Torrents, més coneguda com a la ‘senyora Lolita, una dona que ha format part de l’entorn ciutadà de Figueres durant tota la vida. Nascuda a Girona el 1926, però amb arrels empordaneses de part de mare, de ben jove va haver de deixar els estudis per posar-se a treballar. Eren els anys de la dura postguerra civil espanyola. Va portar tota sola, com a dependenta, una botiga a Salt i ja aleshores la vitrina dels perfums l’encantava.

A mitjans dels anys 50 del segle passat va comprar una petit establiment de les galeries Fortunet de la plaça de l’Ajuntament de Figueres on es venia colònia a granel. Aquí naixia la Perfumeria Lolita, que van ser unes avançada a l’època. Com a ella mateixa li agradar recordar, encara no hi havia perfums de la marca Chanel a Espanya, que ella ja en venia a Figueres.

A partir d’aquell moment comença una expansió del seu negoci amb l’obertura de noves botigues a Roses, Empuriabrava, Girona, Banyoles i a Figueres mateix, complementat amb incursions en altres sectors comercials i del món immobiliari. Va ser una empresària treballadora i tenaç, però també va ser una avançada al seu temps. Va lluitar i va triomfar en un moment en el qual les dones no tenien la igualtat de condicions i d’oportunitats que han assolit avui. Per tot plegat, l’Ajuntament li va lliurar el 2017 una distinció de ciutat a aquesta veterana figuerenca que ens deixava fa pocs dies i que és un exemple d’emprenedoria per a totes les generacions.   

 1,437 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui