Narcis Isern

L’alcalde de l’Armentera fa balanç del complicat any que ens ha tocat viure amb el temporal Glòria i la crisi de la covid i explica algunes de les actuacions més destacades de l’Ajuntament durant el 2020, com l’estesa de l’aigua al poble. El responsable municipal també avança alguns dels projectes de futur que es duran a terme l’any vinent.

Com es presenten aquestes festes de Nadal al poble?

En principi seran tranquil·les, veurem com fem els Reis, hem de veure com evoluciona la covid-19, que serà qui marcarà les pautes.

El temporal Glòria, la crisi de la covid, quin balanç fa del 2020?

Bé, és un any totalment atípic, i tot i que el temporal no ens va afectar molt, sí que els seus danys s’han deixat sentir en tot el territori. Això significa menys disponibilitat econòmica per fer altres tasques. Agreujada a més a més per la covid-19, que ha significat que persones del municipi es quedessin sense feina.

També és veritat que tant la Diputació, com la Generalitat i el Govern de l’Estat han fet verdaders esforços per mantenir el dia a dia.

A pesar d’aquestes dificultats, s’ha pogut acabar l’obra de l’estesa de l’aigua?

Si, precisament aquesta setmana acabarem l’asfaltatge de les rases que quedaven i la setmana vinent farem les proves de pressió. Amb això haurem acabat la feina de carrer. Per cert, agrair a tothom la paciència que han tingut.

També s’està treballant per fer possible la instal·lació de gas natural a la vila.

 Si, hi estem treballant, però això va més lent. Esperem tenir-ho enllestit l’any que ve.

De cara a l’any vinent, segueix la previsió de fer actuacions a carrers i la plaça Catalunya?

Ens queda rematar l’expropiació d’una parcel·la adjacent a la plaça i ja tenim el preestudi.

I la pista de skate?

Tenim pensat que estigui operativa per Setmana Santa.

Hi ha prevista alguna actuació més?

Substituir alguns jocs infantils que estan malmesos, instal·lar plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’Ajuntament per l’estalvi energètic, passar a LED uns quants punts de llum, fer un petit aparcament per autocaravanes, i altres intervencions de manteniment necessàries pel bon funcionament del poble.

 43 total views,  1 views today