Natalia Torres

La regidora de Turisme, Festes i Joventut aposta per impulsar més iniciatives de dinamització turística com la que van fer amb el municipi de Cervera aquesta primavera. Un projecte que juntament amb la nova web i la marca ‘Portbou, el mar dels Pirineus’, aposta per promocionar els recursos naturals del municipi.

Com es presenta enguany la temporada turística?

Serà molt similar al darrer any. Pensem que vindrà gent de proximitat geogràfica que és realment el que tenim a Portbou, de ben segur que nosaltres tenim un valor afegit que és que som una destinació de la Costa Brava tranquil·la, molt oberta, i amb la possibilitat de fer moltes activitats a l’aire lliure. Estem convençuts que és el que el mercat busca, per tant, considerem que podrà seguir molt la línia de l’any passat, que ja va ser molt positiva.

Aquest estiu estreneu nova web, logo i marca: ‘Portbou, el mar dels Pirineus’. Quin és l’objectiu i en què consisteixen els canvis?¡

La idea era donar-li un tomb referent a l’àrea, començar l’aposta del que és el municipi i tots els seus recursos naturals des de zero i, òbviament, tenim clar que actualment el que és la promoció digital és primordial.  El que hem fet és una corporativa nova que es diu “Portbou – El mar dels Pirineus”, un clam que ens encanta, ja que defineix molt bé el nostre municipi. A part de tenir un mar únic que forma part també de la Mar d’Amunt, estem tocant als Pirineus i també el PEIN de l’Albera, i aquest conjunt fa que estiguem en una ubicació realment única amb una qualitat de paisatge de mar i muntanya exclusiva i singular. És per això que vam escollir aquest clam.

Pròximament presentarem la nova web: visitportbou.cat, en principi, si tot va bé, al llarg d’aquesta setmana. Està basada en molts bons continguts i molt bones fotografies dels nostres recursos naturals i paisatgístics, amb una molt bona oferta d’experiències que es poden fer en el nostre municipi, des d’experiències de gastronomia, experiències més actives i experiències més ‘slow’, que ve a ser una mica la nostra oferta i el mercat que volem captar.

Quin balanç fas de la campanya “Primavera Transfronterera Activa”? Tindrà continuïtat l’any vinent?

El balanç de la campanya és molt positiu malgrat que hem tingut la covid-19, que ha fet que canviem el programa quatre vegades sobretot per restriccions entre fronteres. Estem molt contents, per la importància d’haver trobat una sinergia amb el nostre municipi veí, que és el municipi de Cervera.

S’ha creat un grup de treball entre els dos municipis amb la idea de continuar treballant plegats, ja que compartim un territori únic entre dos països que considerem que hem d’anar de la mà. La idea és continuar apostant per treballar amb projectes comuns per fer valdre el nostre territori. En aquest sentit, és la primera aposta. Un cop acabada la primavera transfronterera,  continuarem fent activitats de natura fins al desembre.

Es necessiten més iniciatives com aquesta per dinamitzar el turisme al territori?

Sens dubte, els municipis petits com Portbou no podem, tant en l’àmbit pressupostari com en l’àmbit de marca, anar sols. Ens hem de moure pel nostre territori perquè és on veritablement tenim el nostre valor afegit i, realment, sí que era molt necessari fer accions amb els nostres veïns francesos perquè estem a 7 quilòmetres i creiem absurd fer cadascú la nostra.

La idea és trobar aquesta suma i, evidentment, mirar de treballar amb municipis propers a Portbou que pertanyin a la Mar d’Amunt i també municipis propers a la part de Cervera que formin part de la Costa Vermella. La intenció és treballar en aquesta línia i, òbviament, també és necessari. A més a més, aquestes accions conjuntes ens donen moltes més opcions per obtenir subvencions molt interessants.

 Aquest any podrem gaudir d’una festa major com cal?

Malauradament no. Aquest any la previsió de festa major és un format totalment diferent. És més reduït del que estem acostumats. Volem ser prudents perquè som conscients que encara hi ha molts contagis, sobretot entre joves, i ens fa estar alerta pels nostres grans, ja que tenim un tant per cent força elevat de gent gran en el nostre municipi i no volem que ningú surti perjudicat. Sabem que és una situació molt complicada pels joves, però han de tenir paciència. Esperem que aviat puguem tornar a la normalitat i gaudir d’un estiu com cal.

Enguany farem diferents tipus de concerts en ubicacions diferents perquè tothom surti beneficiat, també tindrem activitats infantils, monòleg pels més joves i, durant l’estiu, hi haurà espectacle de Màgia amb el Mag Lari destinat a tota mena de públic entre altres activitats.

 El Portbou Hot Jazz Festival es va poder celebrar, però en un model de petit format, aquestes restriccions es mantindran durant l’estiu?

Després de l’edició online de l’any passat, enguany el Portbou Hot Jazz Festival tornarà als carrers de la nostra vila amb una proposta de concerts en petit format. La pandèmia ha continuat condicionant l’edició 2021, ja que no es farà en el format habitual, sinó que s’ha decidit programar concerts de petit format a diferents espais de Portbou i en diferents dates, en lloc de la gran nit de concerts a les Barraques dels Pescadors. Esperem que aquest format tradicional es recuperi l’any vinent.

El festival segueix apostant per la qualitat musical de l’escena jazzística de Catalunya, amb la programació de quatre concerts en tres dates diferents. Els dos primers s’inclouen també dins dels actes de la Festa Major de Portbou i tindran lloc el dia 24 de juliol. La resta es faran el 31 de juliol  i el 7 d’agost.

 770 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui