Biblio

Hores del Conte en llengua de signes, contes adaptats amb pictogrames i mascaretes transparents per al personal, noves iniciatives per fer que la Biblioteca de Figueres sigui més inclusiva.

La Biblioteca deFigueres continua treballant per ser un espai inclusiuamb la voluntat de donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitati garantir la seva plena inserció a la societat.Entre les actuacions que es duen a terme per aconseguir-ho, al llarg del primer trimestre de 2021 s’han programat tresHores del Conte amb intèrpret de llengua de signes catalana (LSC)*,que es podran dur a terme gràcies al convenientre l’Ajuntament de Figueres i l’Associació Gironina de Sords.

D’altra banda, la sala infantil de la biblioteca ha incorporat contes adaptats amb pictogrames. Contes on les històries es construeixen amb imatges i pictogrames, i que també inclouen targetes amb pictogrames i targetes amb il·lustracionsque es poden utilitzar per dinamitzar la narraciótot fent de suport al text.Es tracta de material inclusiu que la biblioteca posa a disposicióper a ser prestat a usuarisi associacions, especialment adreçat a educadorsi afamílies,per tal que treballinamb infants amb dificultats per accedir a la lectoescripturai, en alguns casos, al llenguatge oral, com ara en els casos de dislèxia, autisme… Una eina útil per a trencar barreres i proporcionar oportunitats perquè tothom pugui aprendre i gaudir i avançar un pas més cap a la igualtat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Figueres ha facilitatal personal de la bibliotecamascaretes transparentspertal d’utilitzar-les per fer atenció al públic i així facilitar a les persones amb dificultats auditives i a la gent gran, que puguin comunicar-se de forma òptima a través de la lectura de llavis.

Hores del Conte amb intèrpret de llengua de signes catalana (LSC)/ Gener –març 2021

Dissabte 30 gener, 12:00 h
Hora del conte (+ 5 anys)
Petita&Gran, contes i taller.
Creixement amb Art – Cristina Noguer

Voleu conèixer la vida de Frida Kahlo, CocoChanel, Amelia Earhart o Agatha Christie d’unaforma divertida, poètica, amb disfresses, músicai art? Coneixerem els oficis d’una pilot d’aviació,d’una modista, d’una pintora i d’una escriptora.

Ens acostarem a la vida d’aquestes dones persaber qui eren i què van fer, i alhora veuremque tot el que un es proposi, ho pot aconseguir.

Dissabte 27 de febrer, 12:00 h
Hora del conte (+ 3 anys)
En Bum i l’estel dels desitjos. Cia. Homenots

En Bum s’assabenta que el Rei Fosc vatancar injustament l’estel dels desitjos i el volamigues i amicshauran de fer front a un muntde perills i superar la prova del mocador groc.Se’n sortiran? Una sessió per a introduir elsnens i les nenes en l’apassionant món de labateria i la percussió.

Dissabte 27 de març, 12:00 h
Hora del conte (+ 3 anys)
Vers per on. Contes en Sol Major

Com es fa una poesia? És tan senzill com ferun ou ferrat? O és potser, més complicat?Carai, he fet un rodolí! Vers per on és unmenú complet de forquilla i ganivet. Un àpaton podràs assaborir un gustós assortit deversos, rodolins i tripijocs que et deixarà ambun bon gust de boca.

Atenent a les restriccions establertes per les autoritats sanitàries, les Hores del Contepodran veure’s a través del canal YouTube de la Biblioteca deFigueres, i si la situacióde la pandèmia millora i ho fa possible, tindrien lloc en format presencialamb inscripció prèvia a la biblioteca.