Núria Escarpanter, alcaldessa de Llançà, fa balanç dels 100 dies de govern.
Quin balanç feu dels primers cent dies de govern?
Faig un balanç totalment positiu. Precisament perquè en aquests cents primers dies ja han passat coses. Entre altres, ja està en funcionament la pista multiesportiva, que era una inversió de finals del mandat anterior i també hem incrementat el mobiliari urbà en el seu entorn.
He signat la cessió de la Casa del Mar la qual cosa ens permetrà desenvolupar projectes. Una altra activitat és la campanya de conscienciació per evitar l’incivisme que suposen excrements i miccions de gossos a la via pública.
La seguretat ha estat un altre àmbit de treball i hem incidit per tal que la policia local sigui una més oberta i expliqui les actuacions que porta a terme i així augmentar les informacions que posem a l’abast dels llançanencs i llançanenques.
En relació amb la temporada d’estiu, hem complert tots els objectius i les expectatives vers les activitats turístiques i culturals programades i d’aquesta manera un munt de gent que ens ha visitat ha gaudit del municipi.
Quines projectes s’han impulsat per desenvolupar en aquest mandat?
Els més immediats són l’ampliació de la biblioteca, que començarem en menys d’un parell de mesos, també treballem per a la sala polivalent i per al projecte museístic de la casa Marly, que presentarem aviat i ens farà pensar en l’aquarel·la, la nostra història, la tramuntana, l’oli i la vinya.
Què ens oferirà Llançà aquesta tardor-hivern?
Ofereix un bon nombre d’activitats turístiques i culturals, així com sortides familiars. Tindrem una ruta nova dels arbres, amb codis QR, fruit de la catalogació feta pels alumnes de l’institut durant dos anys.
L’Escamarlà de Llançà, un nou atractiu de turisme gastronòmic…
Llançà és una destinació important de turisme gastronòmic i tota la restauració del poble hi està treballant cada dia per mantenir aquesta qualificació.
Respecte a l’escamarlà, hi ha un acord entre l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors del Port de Llançà per promocionar aquest producte tan nostre. Ara, disposem el Pla estratègic, el vídeo promocional i un espot publicitari per donar-lo a conèixer. Tot això ens permetrà que Llançà continuï tenint el carisma de destinació gastronòmica, ja que en afegir l’Escamarlà de Llançà tindrem un atractiu més.
De què es tracta la vinya-escola que hi ha a l’entrada de la vila?
És un projecte que em fa especial il·lusió, perquè a Llançà tenim des de fa anys un cicle formatiu sobre l’oli i el vi. Va ser la seva professora que em va plantejar de trobar un terreny on poder fer pràctiques. A l’entrada del poble hi ha uns terrenys cedits per l’Incasòl que es van considerar aptes. Així, la Vinyeta ha fet la plantació, per tal que els alumnes puguin estudiar tot el procés del vi. Per tant, tindrem vi llançanenc!