Nuri Escarpanter

L’alcaldessa de Llançà ens posa al dia de les darreres novetats del municipi. Entre elles, explica un llarg llistat d’actuacions que tenen a veure amb aquesta nova regidoria, fruit d’una aposta personal per la millora d’aquest àmbit, així com els nous projectes que encaren pròximament, com és l’estabilització dels recursos humans del consistori.

– A Llançà disposen d’un nou espai per a gossos a la zona del camp de futbol. D’on sorgeix la idea i què és exactament?

Aquest nou espai d’esbarjo per a gossos, ubicat a salt de la zona esportiva, és la culminació d’un projecte que va néixer amb la creació de la regidoria de benestar animal. Des de Junts per Llançà vam prometre, en campanya electoral, que crearíem aquesta regidoria amb l’objectiu de dur a terme polítiques concretes. I ho hem fet. Hem geolocalitzat les colònies de gats, hem fet una campanya de xipatge gratuït, hem adquirit un refugi per acollir els gossos perduts o abandonats i on habiten gats de diferents colònies per diversos motius, hem aconseguit que les dependències municipals i comerços s’hi pugui accedir amb les nostres mascotes, hem fet campanyes de sensibilització i també hem creat l’ordenança per vetllar pel benestar i contra el maltractament animal. I ara, posem en marxa el primer espai d’esbarjo, amb 1200 m², amb font i mobiliari urbà i arbres per socialitzar persones i animals. No es tracta d’un pipicà, sinó d’un espai de relació i lleure, on, a més, hi volem continuar fent aquells cursos d’educació canina que ja hem fet anteriorment.

– També posen en marxa l’activitat de “Walking futbol”. Tenen molta gent interessada que vulgui participar?

És la primera vegada que la tirem endavant. Aquest any, des de l’àrea d’esports s’està fent una aposta important. Més enllà de donar suport a entitats ja existents, com el Club Esportiu Llançà, el bàsquet, ciclisme, caiac, etc. ens hem proposat tirar endavant iniciatives esportives, i aquesta n’és la primera. Ja tenim gent interessada i encara no s’han tancat inscripcions. Confiem que serà una bona iniciativa.

– Quines activitats de promoció de l’esport destinen a la gent gran de Llançà?

Per a la gent gran, les mateixes associacions van fent trobades entre veterans, tant en futbol com en bàsquet. Però creiem que l’àrea d’esports ha de tenir més iniciatives pròpies, cal que s’ofereixin activitats des de l’ajuntament. Per això hi ha previstos tornejos per aquest estiu, algun pot ser nocturn, vòlei platja, futbol platja, etc.

– Fa uns dies hi va haver un partit de futbol molt emotiu per Llançà entre els exjugadors.

Totes les iniciatives que es duguin a terme en matèria de retrobament, persones que han viscut èpoques en l’àmbit esportiu o altres àmbits, són agradables, emocionants i, socialment i humanament, s’han de continuar fomentant. És una gran idea i una excel·lent iniciativa.

– També han recuperat l’acte de reconeixement als treballadors de l’Ajuntament jubilats. Com ho ha viscut?

Haig de dir que aquest reconeixement només es farà un cop. Des de l’alcaldia vaig convenir que tothom que es jubilés mentre jo estava al capdavant es mereixien un comiat, amb una placa d’agraïment pels serveis prestats. Per això se’m va ocórrer preguntar als alcaldes que m’han precedit si ho havien dut a terme. Em van dir que no, els vaig fer la proposta de trobar-nos tots a l’acte, on jo faria un agraïment extensiu a totes les persones que han treballat pel poble de Llançà, perquè sempre dic que la cara visible és el polític, però no seria possible sense el compromís i l’esforç i il·lusió dels treballadors i treballadores. Fa ser un acte preciós, on ens vam trobar tots els alcaldes i el reconeixement a tots els jubilats. No només ho vam fer a les persones que estan en vida, sinó que també ho vam fer a títol pòstum, i ho van recollir les famílies. Va ser molt emotiu.

– Parlant de personal funcionari, quin és l’estat dels recursos humans de l’ajuntament. Són suficients?

Crec que sí, evidentment si entrem en matisos, algunes àrees estan mancades de personal. Però la valoració general és bona. El capítol 1 del pressupost s’endú la meitat dels recursos econòmics de l’ajuntament, un pèl excessiu, no obstant això som un poble costaner, que a l’estiu hem de donar molts més serveis. No tenim població estable i aquest desequilibri ens aporta moltes dificultats i inversions econòmiques que hem de fer. Estem en un procés d’estabilització i, per tant, sortiran prop de 50 places, algunes sortiran en concurs de mèrits, altres en oposició. Això permetrà que Llançà tingui la plantilla estabilitzada i amb zero temporalitat. També haig de dir que des de l’àrea de recursos humans vaig considerar que era hora de posar ordre a la plantilla. Només es va fer una relació de llocs de treball l’any 2007, i les persones han anat agafant tasques i responsabilitats que ja no s’ajusten amb la categoria professional. Per això vaig pensar que havíem de posar-nos en mans d’una consultoria per crear una nova relació de llocs de treball. Per això hem elaborat un organigrama on ja sabem la realitat de l’Ajuntament i les nostres àrees. Anirem convertint en realitat totes les necessitats que té l’Ajuntament, afavorint la professionalització del personal que exerceix unes tasques que no estan reconegudes.

-Llançà disposa d’una de les platges amb millor salut respecte de l’acumulació de microplàstics a l’aigua. Felicitats! La notícia els pot portar molta gent que busqui aquesta qualitat. Com preveuen la temporada d’estiu?

La temporada d’estiu confio que serà bona. Farem tot el possible perquè tothom que ens visiti se senti bé i tingui el màxim de qualitat, no només a la platja, sinó en totes les activitats turístiques i culturals. Evidentment, hi ha coses que no depenen de nosaltres, però que sobradament els llançanencs i llançanenques fem molt bé, com pot ser oferir una bona gastronomia i bon tracte als comerços i botigues.

– A un any d’eleccions, quins són els projectes que encara en aquesta recta final?

Ara comencem la instal·lació de carregadors elèctrics per a vehicles; dos a l’entrada del port i dos a la vila, a la zona de les esplanes. També treballem en l’adquisició d’uns llums d’ambient de verbena per a la plaça Major per aquest estiu. D’altra banda, comencem la construcció de les pistes de pàdel davant l’institut. També estem netejant totes les franges de protecció d’incendis, per protegir-nos si hi ha algun foc, que esperem que no. I per últim, treballem en una nova benvinguda a Llançà, amb unes grans lletres, i unes pantalles digitals on anunciar els actes que es fan a Llançà així com els negocis locals.

FOTOGRAFIES AQUI

 680 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui