Núria Escarpanter

A Llançà, com cada gener, es presenta un programa farcidíssim d’activitats per la festivitat que honora el seu patró. Núria Escarpanter, l’alcaldessa llançanenca, ens parla d’això i d’importants projectes de futur.

– En primer lloc: què cal destacar principalment de la festa de Sant Vicenç?

En el programa festiu d’enguany en honor al nostre patró, penso que convé destacar la conferència mediàtica a càrrec d’Alfred Rodríguez Picó, programada pel dia 18 a la Casa de Cultura. Podrem saber molt més sobre com ens pot afectar el canvi climàtic a la zona. Picó coneix bé la comarca, especialment el Cap de Creus.

Altres esdeveniments que sobresurten poden ser: d’una banda, l’exposició que s’inaugurarà sobre l’Arxiu Municipal, que ja compleix 21 anys. Més de dues dècades ja és quelcom remarcable, així que serà interessant descobrir com va néixer l’arxiu i en quin punt estem ara mateix. Una altra novetat per aquests dies serà una altra inauguració: la Sala Noble dins la Casa Marly. L’adjectiu “noble” no s’ha escollit perquè sí. Serà un espai que tindrà pes institucional i molt adequat per celebrar-hi presentacions d’envergadura, cerimònies civils… Pel que fa a la resta d’activitats del programa, que com podeu veure en són moltes, tothom hi té cabuda. És un programa innovador, però que en cap cas no es deixa de contemplar cap dels esdeveniments més tradicionals. I, per què no dir-ho, també és un programa valent: l’equip de festes i cultura ha treballat de valent i no s’han escatimat propostes. Si bé estarem pendents del Procicat, la idea és que, si es deixa de fer algun acte, aquest quedarà posposat, en cap cas suspès. L’ànim festiu, cultural i la tradició no s’han de perdre mai.

– Un cop celebrada la festa… quines principals fites es marca Llançà aquest 2022?

Evidentment, per aquest nou any, tenim fites. I no són poques. La principal d’entre totes elles: complir amb les polítiques enfocades a la millora del dia a dia de totes els llançanencs i les llançanenques. Embellir el poble, fer-lo més segur… Un exemple d’això són les recents millores a les entrades del municipi i la major il·luminació als passos de zebra. Altres inversions previstes per aquest 2022: solucionar els problemes de la riera de la zona de Sant Carles, aixecar la sala polivalent i fer realitat la nova biblioteca (al mateix lloc, però passarem de 200 m2 a gairebé 800 m2). Ampliarem els carrils bici i la millora dels carrers, especialment del nucli urbà, és una necessitat. I els joves veuran com el seu local va agafant forma; dinamitzar polítiques de joventut és un repte que tenim pendent.

A banda de les inversions, promoció econòmica, turisme i cultura treballen amb tot un seguit de propostes, com per exemple rutes culturals i un projecte d’art urbà, amb el qual es realçaran les habilitats que tenen molts artistes llançanencs.

– Com es prepara la Núria, actual alcaldessa, per a les eleccions municipals 2023?

Doncs… amb serenitat. És quelcom que m’agradaria assolir en tots els mesos que vindran. Perquè aquesta necessària serenitat només me la podrà aportar una cosa, que és la que estic intentant fer dia rere dia amb el meu equip, i que no és altra que tirar endavant projectes. Per afrontar unes noves eleccions, un alcaldable ha de tenir el convenciment d’haver fet la feina, d’haver servit al poble. Com ja he dit altres vegades, haver tingut només dos anys és poc temps. Tanmateix, és temps suficient perquè la gent percebi el meu tarannà com alcaldessa, el full de ruta i la visió de poble que vull. Que, a grans trets, no és cap altra que la de fer progressar Llançà. En resum: afrontaré el repte amb moltíssima il·lusió. Faig una feina que m’agrada, i molt! Servir a la gent és el que m’empeny cada dia.

 1,792 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui