Núria Escarpanter, l’alcaldessa, ens defineix la Festa Major d’estiu de Llançà, programada del 18 al 21 d’agost. També sabem perquè el proper 5 de setembre pot ser una data important per a ella.

– Breu valoració municipal d’aquesta temporada d’estiu. Com està de “salut” el municipi?
Penso que la temporada es pot definir com a “bona”. Els darrers dos anys no van ser tan dolents com es preveia, ja que amb les restriccions la gent no va sortir del territori i, per tant, el turisme local va donar bastanta més vida del que s’expectava. L’actual temporada ja és més similar a la de fa tres anys: amb més llançanencs i llançanenques que marxen i, paral·lelament, més turisme estranger.

– Què representa la Festa Major d’estiu? Com la viuràs?
Sempre dic que és una festa curiosa perquè abans no existia i perquè no s’avé amb cap dels nostres patrons (Sant Vicenç i la Verge del Carme). Es va idear fa uns anys per allargar la temporada d’estiu: com més activitats tenim, més moviment hi ha i la gent allarga uns dies més la seva estada o les seves vacances. Abans, cap a finals d’agost, semblava que ja es posava punt final a la temporada. Ara, per sort, ja és una tradició ben arrelada i la temporada té més dies de durada.

Com la viuré? Doncs hi seré i amb ganes de gaudir de tots els actes. Bé, potser excepte la sessió del dj, que la deixaré per als més joves… [riu] Com a alcaldessa només espero que es respiri ànim festiu, que tothom s’ho passi bé, que tothom, en obrir el programa, se senti identificat amb una activitat o una altra. Hem comptat, una vegada més, amb una excel·lent participació de les associacions a l’hora d’idear un programa ben divers.

– Tanmateix, de tota la llarga llista d’actes festius i culturals previstos per l’agost, podries escollir-ne algun?
És evident que, depenent de l’edat i els gustos, cadascú té els seus actes ubicats en el calendari. Com he dit, tots tenen el seu què… Ara bé, personalment, si n’he d’escollir un, aquest potser seria el concert de festa major a la Sala d’Actes perquè em recorda de forma molt palpable que estem de festa. Però amb les havaneres i el rom creat, que són tradició i que tanquen els dies de festa, també gaudeixo molt. També em fa il·lusió presentar el llibre de la Isabel Guzmán i el concert del llançanenc Fredrik Strand, les sardanes, l’exposició… Ah! I la Shopping Night, una gran iniciativa per part dels comerciants que, una vegada més, val molt la pena d’agrair. Ja veieu, com deia, que acabo valorant tot el conjunt!

– A menys d’un any vista… albires ja les eleccions municipals de l’any que ve? Seràs, de nou, alcaldable?
Certament, no he tingut gaire temps per pensar-hi. L’objectiu principal és centrar-me, juntament amb el meu equip, en la gestió municipal, és a dir, en complir tota una sèrie d’objectiu i projectes que vam traçar en el seu moment. Molts d’ells, afortunadament, ja s’han dut a terme. Ara bé… les eleccions, evidentment, no les perdo de vista. Puc concretar, a hores d’ara, que, si el 5 de setembre surto avalada per l’assemblea d’associats del partit a Llançà, oficialment tornaré a ser alcaldable. Poder tornar a sortir alcaldessa em faria molta il·lusió. Si bé, amb dos anys, com sempre he dit, queda molt clar el full de ruta que un vol i la seva manera de fer, és massa poc temps i, en conseqüència, queden moltes coses en el tinter.

Llanca-Festa-Estiu-22

 1,059 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui