Núria Escarpanter

El proper dimarts dia 15, a les 19 hores, Ple d’Investidura a Llançà, on Núria Escarpanter (Junts) rebrà la vara d’alcaldessa, formalitzant, d’aquesta forma, el pacte signat fa dos anys amb Francesc Guisset (PSC)

– Com es produirà aquest ja conegut relleu a l’alcaldia de Llançà?

Uns dies abans del dia 15 de juny, Francesc Guisset presentarà el seu escrit de renúncia a l’alcaldia i el dilluns 14, que és quan hi programat un Ple ordinari, es tocarà aquest punt, seguint la carta que el propi Guisset haurà entrat en el registre d’entrada del consistori. Una servidora quedarà, des de llavors, com a alcaldessa en funcions. Aleshores, l’endemà, es produirà el Ple de possessió; treballem perquè sigui un acte presencial, si bé, seguint les normes del Procicat, gairebé segur puc dir que serà un acte tancat, sense públic (únicament amb els regidors i regidores), però retransmès telemàticament; farem públic l’enllaç uns dies abans.

He de dir que serà un dia molt feliç per mi, si bé també trist perquè no podré tenir tota la meva gent allà present. Tanmateix, imaginaré que els tinc allà acompanyant-me, com els vaig tenir al llarg de la campanya i els tinc al meu costat sempre que els necessito.

– A grans trets, quines línies de treball subratlles per tractar en el que resta de mandat?

El més important, és clar, serà treballar per sortir d’aquesta crisi provocada per la pandèmia, la qual ens ha trasbalsat a totes i tots. D’una banda, estarem al costat de les famílies més necessitades, amb línies d’ajut, com he anat fent fa poc, per intentar contrarestar danys. Evidentment, també estarem al costat dels comerços, seguirem amb rebaixes en l’ocupació de via pública…

D’altra banda, vull que la gent tingui molt clar que el món no s’atura i Llançà no pot quedar-se enrere: auguro un bon futur al municipi, amb tota una sèrie d’inversions que ens faran créixer, de ser molt més competitius i de millorar la qualitat de vida. Com a projectes programats, tinc previst engrandir la biblioteca i, per fi, tenir-ne una de gran format; també la mini-deixalleria; millores a la zona del Sant Carles, que quan plou sempre hi ha incidents; un espai d’esbarjo per a gossos; allargarem el carril bici; millorarem espais públics, sobretot algunes places; iniciarem la primera fase del projecte de fires (també anomenada Sala Polivalent)… tot això ho tenim contemplat en el Pressupost actual, si bé tinc altres accions a la llista, com la millora de la seguretat i la imatge, sobretot les entrades al municipi. La gent de Llançà ha d’estar còmode, amb oportunitats i també amb opcions vàries de formar-se, amb tota una sèrie de cursos a l’abast de totes i tots.

– Què ha de saber la gent de Llançà sobre la Núria? Com es defineix l’aviat nova alcaldessa?

Que no ve a perdre al temps, que és una persona que té molt clar què vol dir agafar aquesta oportunitat, que ve carregada d’il·lusió per la seva vocació de servei. Porto dos anys treballant ja amb el meu equip, però ara, des del capdavant, treballarem, com he dit, perquè el poble prosperi. Em definiré com una alcaldessa en què la seva màxima prioritat és estar al costat de les persones. Tinc clar que ser alcaldessa serà la meva única dedicació: el poble de Llançà és gran i necessita una persona que s’hi bolqui completament i a diari. Dos anys no és molt de temps, però sí que és suficient perquè la gent de Llançà conegui, de sobres, el nostre full de ruta i el Llançà que desitjo i vull veure: un poble que ens inclogui a tots i es realcin totes les magnificències.

 310 total views,  7 views today