Fundacio Roses

Núria Páramo, que presideix l’Associació des de fa un any, ens parla dels actes previstos d’aquí a finals d’any, sobretot els del mes de setembre. A més, valora, satisfeta, la bona sintonia amb el consistori actual, presidit per Joan Plana.

-Des de quan ocupes el càrrec i què et va portar a encapçalar la Fundació?

Ara just farà un any del canvi de Directiva. Juntament amb en Jaume Guitart com a vicepresident, la Irene Giner com a secretaria, la Lola Camps com a tresorera i jo mateixa com a presidenta vam decidir, conjuntament amb la Junta, agafar el relleu a l’antiga Directiva.

A la Junta som 13, els 4 membres de la Directiva i l’Esteve Bernal, en Cinto Berta, la Sílvia Danés, l’Assumpció Llach, la Concepció Mach, la Bibiana Martínez, la Trinidad Rovira, l’Esther Segura i la Pilar Serra com a vocals.Fora de la Junta, uns pilars molt importants són la Nuria Galan, psicòloga, i la Marina Delteil, administrativa de la Fundació. A totes i tots ens uneix el mateix: fer de la Fundació un punt de suport i ajuda pròxim per tots els malalts, familiars i supervivents de Roses.

– Qui i què hi ha darrere del nom de Fundació Roses Contra el Càncer?

Doncs hi ha una part molt important del poble de Roses. Tenim el suport incondicional de molts rosincs que aporten el seu gra de sorra ja sigui com a voluntaris, socis, col·laboradors o patrocinadors. I en el cor de la Fundació hi trobem els nostres malalts, els seus familiars i amics que ens impulsen a seguir treballant per millorar la qualitat de vida del pacient oncològic i conèixer millor el càncer, col·laborant amb l’ICO (Institut Català d’Oncologia), recolzant projectes d’investigació.

– És a dir, com us definiu i com us doneu a conèixer?

La Fundació Roses Contra el Càncer és una institució privada sense afany de lucre, membre de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i de la Taula d’Entitats d’Inclusió Social de l’Alt Empordà. Ens donem a conèixer a través de les activitats que portem a terme, la premsa local i les xarxes socials.

– Quins actes teniu previstos dur a terme en aquesta segona meitat de 2021?

Al mes de setembre tenim programat el Recapte Popular i la Cursa de la Dona, que seguirà amb el mateix format de l’any passat, però amb una petita novetat, la qual el Club Atletisme, durant la presentació, donarà a conèixer. I al mes de desembre es farà el Concert de Nadal.

– Com va anar la recent visita de l’alcalde i de la Regidora? Quina és la vostra relació cap a ells mateixos?

Sempre hem tingut molt bona relació amb l’Ajuntament i estem convençuts que seguirem amb aquesta bona sintonia amb en Joan Plana, l’Esther Bonaterra i la resta de l’equip de govern. Durant la visita els vam ensenyar els diferents espais del local i explicar el funcionament intern de la Fundació. L’alcalde i la regidora ens van mostrar la seva predisposició per ajudar en tot el que sigui necessari.

 1,109 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui