Altima

El gerent d’Àltima a l’Alt Empordà destaca que el seu grup és un referent en la gestió de serveis funeraris a les províncies de Barcelona i Girona. Amb més de 300 anys d’experiència i un equip humà de 400 professionals, Àltima dóna cobertura a 190 poblacions a través de 33 tanatoris, 11 complexos crematoris i 19 cementiris. A les comarques gironines destaquen els tanatoris de Figueres, Llançà i Ripoll, però l’empresa també té previst obrir un nou centre a la capital gironina aquesta primavera.

El tanatori de Figueres ha estat el primer de la ciutat a obtenir el segell Stop Covid-19.

Efectivament, el Tanatori-Crematori d’Àltima a Figueres ha estat el primer tanatori de la ciutat a obtenir el segell Stop Covid-19, atorgat per l’Ajuntament, que reconeix aquest centre com un establiment amb atenció al públic presencial amb totes les garanties higienicosanitàries.

Aquest distintiu avala les mesures de prevenció del coronavirus implementades des del primer moment per la funerària, com ara els controls d’aforament, l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, la preservació de la distància mínima, la senyalització especial o els punts de desinfecció amb gel hidroalcohòlic, entre altres.

El seu grup dóna molta importància a la qualitat de les instal·lacions.

Sí. Tenim sales de vetlla àmplies i espaioses, còmodes i confortables per als usuaris. Cada sala disposa de bany privat per a la família, nevera, cafetera i servei de càtering, que estan inclosos amb el servei de sala. A més, també es posa a disposició dels visitants wifi i aparcament gratuïts, així com servei de floristeria.

I els espais exteriors, com són?

Disposem d’una àmplia zona exterior enjardinada, per les famílies.  Aquest espai és clau per als usuaris, tenint en compte el context de pandèmia en què ens trobem, ja que possibilita que les famílies que estan fent la vetlla al tanatori puguin accedir fàcilment a un espai exterior, agradable i d’ús exclusiu per a visitants.

Amb quin equip humà compteu a l’Alt Empordà?

El nostre equip està compost per una dotzena de professionals dels serveis funeraris. Tenim un equip d’administració i assessorament a les famílies que atén de forma presencial o telemàtica i, de l’altra, personal d’operacions funeràries integrat per especialistes amb titulació reconeguda en tanatopràxia i tanatoestètica. Aquesta formació comporta un conjunt de tècniques i procediments per al condicionament òptim del difunt, amb l’objectiu que aquest pugui tenir una aparença el més natural possible, d’acord amb el desig i les indicacions de cada família. Això és de gran importància, ja que els ajuda psicològicament en el procés de comiat de l’ésser estimat.

I els seus serveis estan oberts a tothom?

Àltima presta servei a tota mena de col·lectius i de totes les creences religioses, tant a usuaris particulars com als que disposin d’assegurança de defunció, ja que nosaltres treballem amb totes les companyies asseguradores.

Si el difunt no disposa d’assegurança de defunció, oferim un servei propi de contractació, que facilita la configuració del servei funerari. A través de l’eina de tramitació Assessora, desenvolupada especialment per Àltima, es facilita a les famílies tots els elements necessaris per fer el servei, amb tot el detall de preus, perquè en tot moment i amb total transparència puguin controlar la despesa i modificar el que es consideri necessari.

Quins altres serveis proporcionen?

Especialment davant el context de restriccions o confinaments per la Covid-19, Àltima ha desenvolupat un servei especial per fer tramitacions a distància dels nostres serveis des del telèfon o ordinador, mitjançant una connexió online guiada per una persona del nostre equip. Oferim també un servei gratuït de condolences online mitjançant el web www.altima-sfi.com per si algú no pot desplaçar-se per donar el condol a la família.

Uns avantatges que deuen ser ben valorades pels usuaris.

A l’Alt Empordà, els serveis d’Àltima han obtingut una qualificació del 83% de promotors, (puntuacions entre 9 i 10, d’un ventall de respostes possibles de l’1 al 10), per part de les famílies que han dut a terme algun servei funerari amb la companyia. Aquesta valoració es fa seguint el sistema independent de mesurament de satisfacció dels usuaris, conegut com a Net Promoter Score (NPS), que és actualment el més complet, objectiu i quantificat.

Quins projectes tenen a Girona?

Aquesta primavera, preveiem l’obertura d’un nou centre a Girona capital. Serà el primer tanatori de la companyia en aquesta ciutat i el quart a la província de Girona. Tot i que actualment ja podem tramitar els serveis funeraris de les defuncions que es produeixin a Girona capital, i la resta de poblacions, encarregant-nos del trasllat dels difunts des d’on es produeixi la mort fins als nostres tanatoris de l’Alt Empordà o Ripollès a totes les famílies que ho sol·licitin, sense cap cost addicional, i també a la resta de poblacions de l’Estat.

Quines tasques feu als cementiris?

Des de fa uns anys, Àltima a l’Alt Empordà ha creat una divisió específica de cementiris per efectuar els treballs d’inhumacions i exhumacions, a més de prestar serveis als ajuntaments per adequar les instal·lacions dels seus cementiris a la seva conveniència mitjançant les construccions de nínxols i columbaris, fosses comunes, etc.

Hem incorporat així mateix un carretó elevador mitjançant tracció per eruga, tant per garantir la seguretat dels nostres treballadors en la manipulació de fèretres en alçada, com per al possible condicionament i reformes que els ajuntaments requereixin i ens demanin per als seus cementiris.

 545 total views,  25 views today