Pere_Gotanegre

Pere Gotanegra, cap de llista de Lliures Roses i destacat empresari i professional del sector de la pesca, opina que amb la gran afluència de gent que hi ha a Roses durant l’estiu s’evidencia que alguns pilars essencials trontollen.

– Com està de “salut” Roses aquest estiu?
Per mi, aquest estiu, el context és molt clar: molta gent sí, però el consum real dels turistes no és equivalent a la massa de persones que hi ha a Roses. M’explico amb un exemple: fa uns dies vaig ser a l’Almadrava i mai havia vist tanta gent a la sorra amb neveretes. El resultat: els restaurants no estaven, ni de bon tros, plens, tot i tenir la platja plena de gom a gom. En el centre, veig que els restaurants barats treballen bastant, els de classe mitja poc, mentre que els econòmicament més cars mantenen la seva clientela de classe alta.

– Què representen per a tu les festes i les barraques de l’agost?
El mes d’agost és possiblement quan més feina tinc i, per tant, menys temps per gaudir d’esdeveniments com la festa. Efectivament, rebre gent i que la gent local festegi els actes programats és quelcom molt positiu, però amb aquest augment de persones a la vila s’evidencia que dos dels pilars d’un poble turístic gran com és Roses trontollen. En primer lloc, la seguretat ciutadana. La policia local fa el que pot i més, però es fa palès el fet que l’actual equip de govern hauria d’impulsar, per exemple, unes taules de treball per trobar, entre tots, solucions i, en definitiva, més efectius al carrer. En segon lloc, en dies de tanta afluència i durant l’estiu en general, no pot ser que Roses tingui els seus carrers principals, com és el Passeig, amb les papereres a punt de vessar tan sovint. Està molt bé tenir un ajuntament amb endeutament zero sempre que tot rutlli. Ara bé, si cal invertir més en temes tan essencials com és la neteja, doncs s’ha de fer. Cal identificar allò que fluixeja i, amb fermesa, intentar arranjar-ho. En política, la gent sol controlar massa allò que diu, per exemple, en els Plens, per por de no perdre la seva cadira; jo, com que la tinc a l’empresa, en política soc totalment sincer i dic sempre el que penso que pot ser beneficiós per Roses. Ho he demostrat al llarg d’aquests tres anys.

– A menys d’un any per les següents municipals: tens previst presentar-te, de nou, com a cap de llista de Lliures Roses?
El partit s’ha dissolt en molts llocs de Catalunya, excepte a Roses. Se’ns ha ofert formar part de Centrem, el nou partit de l’exconsellera Isabel Chacón. No hi ha res decidit. A l’octubre ens reunirem amb la gent de Lliures Roses i prendrem una decisió. La realitat és que, des de les eleccions, he creat moltes sinergies interessants, tant amb gent que em va votar com gent que no ho va fer. Tots ells i elles m’han fet arribar bon feedback sobre la coherència que he mostrat en la política municipalista. Què vull dir amb tot això? Doncs que prendré una decisió tenint en compte la família, la feina i, sobretot també, tota aquesta gent que m’ha mostrat confiança.

 1,119 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui