Pedret_i_Marza_01

El dimarts 9 d’agost es va presentar el quadern de la Revista de Girona dedicat a Pedret i Marzà, en el centre cívic municipal “Imma Clopés”, l’atleta de Pedret que ha participat en dues olimpíades. La sala era plena de gom a gom i va acollir molts veïns i forasters interessats en els valors d’aquests dos pobles.

Aquesta monografia és obra de Mònica Nadal i d’Antoni Egea. Ella ha estat alcaldessa del municipi i a la vegada està interessada en tot el que fa referència a aquests dos pobles; així ha recollit la memòria oral de molts vilatans i conserva nombrosa documentació sobre el terme municipal. Antoni Egea és investigador especialista en la recerca històrica en diversos arxius i ha participat com a autor o coautor en molts estudis i publicacions de la comarca de l’Alt Empordà.

L’origen d’aquest llibre fou precisament en la presentació d’un altre llibre a l’església de Pedret, ara fa set anys. Per completar l’elaboració de l’obra, s’ha comptat amb les fotografies efectuades per en daco -Josep M. Dacosta, que ha retratat molts marzanencs i també nadius de Pedret com la Cati Jacomet, la pastora de vuitanta anys que encara segueix en actiu. En paraules del diputat de cultura, Albert Piñeira, i de l’alcalde, Dani València, aquesta publicació contribueix a fer poble, ja que fa augmentar el coneixement dels valors naturals, culturals, històrics i socials del municipi i augmenta l’autoestima.

Pedret i Marzà compten des d’ara amb un llibre que fa de targeta de presentació i de material de divulgació, que permet establir les bases per a futures recerques i així s’encoratja als investigadors, especialment els joves, a què la portin a terme.

 3,750 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui