Loteria 4

El responsable de l’Administració de Lotería numero 4 de Figueres reconeix que les festes nadalenques d’aquest any seran atípiques per culpa de la covid. Moltes associacions, empreses i clubs esportius que feien participacions, enguany no les faran, en un moment en el qual el sector està «molt tocat».

La primera pregunta és obligada: com es presenta la campanya de Nadal?

Aquest Nadal a ningú se li escapa que seran unes festes atípiques marcades per les restriccions de la pandèmia. La manca de turisme nacional a l’estiu ha provocat una disminució substancial en les vendes de la loteria de Nadal. També cal remarcar que aquesta situació ha provocat que moltes associacions, empreses i clubs esportius que feien participacions, aquest any hagin desistit per por al que pugui passar.

Creu que s’haurien de fer particions més petites que els tradicionals dècims per facilitar-ne la venda?

No crec que en aquest sorteig sigui un factor determinant, ja que de participacions ja se’n fan.

I la resta d’aquest any tan complicat, com han anat les vendes?

És evident que aquest any totes les administracions tindrem pèrdues. Segons una enquesta feta per ANAPAL, aquestes van del 20 al 50%, tot depenent de la situació geogràfica de cada administració. Cal recordar que vàrem estar pràcticament tres mesos tancats.

La proliferació de sortejos i punts de venda els ha perjudicat molt?

És evident que si hi ha més oferta en jocs d’atzar, el jugador diversifica les seves apostes. El jovent es decanta més per les apostes ‘online’. Sobretot les cotitzades esportives. Loterias y Apuestas del Estado s’està quedant enrere en aquest aspecte. Cal ampliar l’oferta de jocs i fer-los atractius.

Llavors, com està el sector en aquests moments?

El sector està iniciant una sèrie de mobilitzacions per reclamar un augment de les comissions de venda. Cal recordar que aquestes retribucions no s’han modificat des de fa més de 15 anys. En aquests moments el sector està molt tocat i perillen milers de llocs de treball la majoria són negocis familiars.

Creus que el joc també s’està polititzant i això també us afecta?

Sí que es va notar, sobretot quan va haver-hi totes les mobilitzacions del procés. Ara, en aquests moments, crec que s’ha refredat tot plegat.

Quants anys té la seva administració de loteria i com va començar?

Ara fa quatre anys que jo i la meva dona som propietaris de l’administració. Tot va començar quan la meva sogra es va jubilar i el propietari ens va proposar el traspàs del negoci. No ens ho vàrem pensar gaire.

Quins són els premis més importants que ha donat?

Al mes d’obrir l’administració va tocar una sèrie del primer premi de Loteria NIacional del dissabte núm. 73778. L’anècdota és que no es va vendre cap número tot i estar penjat tres dies. La gent deia que era molt lleig, que tenia massa números repetits.