Restaurant Essencia

“El nostre objectiu és anar millorant constantment i fer receptes noves basades en la cuina mediterrània de temporada, però amb fusions amb altres cultures gastronòmiques, com l’asiàtica. Ens esforcem a donar-li la volta a les coses perquè els clients puguin experimentar noves possibilitats”, explica el propietari

TEXT:

Raúl de Csanady Muñoz fa més de 20 anys que treballa en el món de la gastronomia i des de fa una dècada regenta establiments propis amb els quals poder oferir als seus clients el millor tracte possible i un estil diferent.

Un d’aquests restaurants és l’Essencia, situat en l’Avinguda Fages de Climent d’Empuriabrava (Castelló d’Empúries). Un local que fa cinc anys que és obert i que és un dels restaurants millor valorats de la localitat, tant per la seva qualitat a preus assequibles, com per l’originalitat de la seva carta i la seva cuina de fusió.

“En l’Essencia oferim menús i carta amb una cuina elaborada en la qual es barregen tocs tradicionals i moderns. La carta es renova sovint i els menús es canvien cada setmana”, explica el propietari.

“El nostre objectiu és anar millorant constantment i fer receptes noves basades en la cuina mediterrània de temporada, però amb fusions amb altres cultures gastronòmiques, com l’asiàtica, perquè intentem que el client explori noves possibilitats. Per això ens esforcem a donar-li la volta a les coses”, afegeix Raúl de Csanady.

En l’Essencia es treballa amb productes de proximitat (quilòmetre zero) de la millor qualitat. Per això una de les valoracions més habituals dels clients és la seva excel·lent relació qualitat-preu. El restaurant ofereix un menú del dia a 15,50 euros (17,90 el cap de setmana), mentre que a la nit, a més de carta, també hi ha menús tancats (24,90 euros el Gastronòmic, 32 el del Xef i 40 euros el de Degustació).

Respecte als nous protocols de seguretat que s’estan aplicant arran de la crisi sanitària, el propietari destaca la gran superfície de l’establiment. “Tenim molt espai, amb grans terrasses, i molt d’aquest espai que abans no usàvem l’hem habilitat ara per a respectar amb molta folgança les distàncies de seguretat”, explica.