Rosa Maria Pujadas

Encara que aquests dos últims anys no ha estat presencial, aquest 2022 tornem amb la 5a Cursa de la Dona de forma habitual a Castelló d’Empúries per recaptar el màxim fons possible per destinar-lo al càncer. Avui, pocs dies abans de la cursa, entrevistem a Rosa Maria Pujadas, presidenta de l’Associació Esport i Vida i organitzadora de la cursa de la Dona.

• Hi haurà alguna diferència en aquesta nova edició respecte a altres anys?

Per descomptat la diferència més significativa és que torna a ser presencial. Vam fer dos anys no presencials i aquest ja ho torna a ser. A més, sempre s’intenta canviar el recorregut de la cursa perquè la gent vagi coneixent, sobretot els que vénen de fora, els diferents llocs del municipi.

Aquest any, per exemple, la diferència serà que espassarà per l’avinguda de la Independència i, com que fan la Fira de la Primavera a Empuriabrava, baixarem pel costat d’aquesta fira, que és a la plaça de les Palmeres.

• Quin dia és la cursa de la dona i quina és la ruta prevista?

Aquest any la cursa serà el dia 29 de maig a les 10h. El punt de trobada i on també comença la cursa és el Passeig Marítim d’Empuriabrava i s’acaba tornant pel camí de la Muga.

• Quines són les seves expectatives sobre la participació del públic d’aquest any?

L’expectativa no és gaire bona perquè la cursa coincideix amb molts altres actes el dia 29 de maig. A més, molta gent de Castelló que participava en la cursa estarà fora i, per tant, de moment les inscripcions són molt baixes. Clar que ens agradaria arribar a les mil persones inscrites com altres edicions, però anem malament, per ara som al voltant dels 350 inscrits.

• Quines aportacions s’obtenen amb la Cursa de la Dona i on es destinen?

En primer lloc, hi ha els diners que recaptem a partir de les inscripcions, que són 10€, que van íntegrament repartits entre un projecte i la Fundació Oncolliga.

D’altra banda, hi ha les donacions de gent voluntària, siguin particulars o empreses. Hi ha gent que no vol participar amb el seu nom així que nosaltres ingressem anònimament els seus diners i després es transfereixen al projecte i a la Fundació Oncolliga.

També hi ha empreses que et donen un obsequi que després seran sortejats al sorteig que es fa amb els números d’inscripcions. Aquest sorteig es fa dos o tres dies després de la cursa, i s’avisa als guanyadors amb el telèfon de contacte que van donar en inscriure’s.

• La participació en la cursa de la dona i el seu suport és molt emotiu. Què en pensa?

Tant de bo poguéssim ser més i fer diferents activitats per fer més aportacions. Normalment, el que es fa és una aportació que tingui relació amb un càncer que sigui de la dona, però ens estem plantejant dedicar-ho també a un càncer que també sigui propens en homes. Totes les persones que treballem per la Cursa de la Dona ho fem sense ànim de lucre, no cobrem ni ens quedem res, i sempre que són temes de salut m’agrada ser la primera a poder ajudar i tant de bo poguéssim ajudar molt més.

 402 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui