Roser Sendra

Roser Sendra, cap de l’oposició i portaveu de Junts, pensa que Vilafant necessita una actualització important per, entre altres coses, ser molt més sostenible

– A punt la Fira del Conill, enguany la 25a edició, que no són poques… Què significa, per al municipi, poder-la tornar a celebrar?

Per als vilafantencs i vilafantenques representa un acte molt rellevant. Com bé dius, són ja 25 les edicions que s’han fet, i la realitat és s’ha pogut arribar a aquest nombre tan destacat gràcies al fet que la gent del poble se la sent molt seva. Si no fos així, no tindria l’èxit que té cada any. Hi ha la implicació molt forta de la gent i de les entitats del poble. Les institucions, com a tals, proposen, però qui finalment disposa és el poble i els ciutadans en general.

Cada any aquesta fira rep moltes visites de la gent de la nostra comarca i això també és un motiu de satisfacció per a nosaltres. Poder tornar-la a celebrar amb el format tradicional, com s’havia fet abans de la pandèmia, és molt important. Es podrà tornar a gaudir dels retrobaments amb els veïns i veïnes, amics i coneguts, i significarà un pas més per a tornar a la “normalitat” que tots tenim tantes ganes que arribi.

Cal no passar per alt que al mateix temps també es fa el “Conill en ruta”, que es va fer l’any passat per primera vegada i que sembla que també té una molt bona acollida. Enguany, s’hi han sumat molts altres restaurants a més dels que ja ho varen fer l’any passat a la seva primera edició.

– Com la viuràs tu, tant com regidora com a vilafantenca?

Bé, crec que com qualsevol altre vilafantenc o vilafantenca que gaudeix dels actes que se celebren al nostre poble: amb il·lusió i ganes que tot surti bé. Aquesta fira i qualsevol de les altres festes que es fan al poble han de ser motiu de retrobament, de festejar i celebrar els actes i gaudir del moment actual. Crec que el que ha passat amb la pandèmia ens ha fet adonar de la importància de les petites coses, les quals moltes vegades acaben essent les més importants.

– Un cop ja superat el primer trimestre d’any… a grans trets: com i cap a on ha de caminar Vilafant?

Vilafant ha de despertar! Ja fa temps que el nostre ajuntament està adormit i no es fan projectes nous. La pandèmia, que ha reduït l’activitat arreu, ha maquillat l’estat de letargia en el que s’ha instaurat el govern, amb una política basada en el “qui dies passa, anys empeny”. Aquest primer trimestre d’any, el primer en què sembla que veritablement estem tornant a la normalitat després de la Covid-19, la majoria d’ajuntaments han començat l’any amb una cartera plena de projectes i propostes. En canvi, del govern de Vilafant només es pot constatar que és absolutament necessària una renovació política. Cal que ens actualitzem: treballar per un municipi més sostenible, més verd i, a la vegada, que pugui conviure amb la necessitat social de tenir una smartcity.

 1,404 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui