Salvi Guell

L’alcalde de Castelló d’Empúries es mostra prudentment optimista respecte al futur, encara que alerta que no podem abaixar la guàrdia davant la pandèmia. Unes bones perspectives que en els mesos vinents es veuran reforçades amb el nou festival Istiu i l’arrelada Terra de Trobadors.

Som a mig mandat, potser ara és un bon moment per fer una mica de balanç de què ha passat els darrers dos anys? N’estàs satisfet?

Aquest mandat s’ha vist molt marcat per la pandèmia de la covid. També en el seu dia vàrem patir les conseqüències del fort temporal Glòria. Es fa difícil gestionar davant la incertesa del que podràs fer o no les següents setmanes o mesos. Nosaltres hem intentat, prenent les mesures oportunes, anar fent les activitats i tirar endavant els projectes que teníem previstos. Naturalment, hi ha coses que les hem fet de forma diferent o senzillament no les hem pogut fer.

Hem intentat ajudar a diferents sectors econòmics i a la gent de casa nostra prenent mesures econòmiques. Del pressupost de 2020 vàrem destinar 1,3 milions d’euros a bonificacions, subvencions i ajudes.

Ara encarem el futur amb més optimisme. El control de la pandèmia és més efectiu i, per tant, esperem que aquesta segona part del mandat sigui més ‘normal’. En general, estem satisfets de la feina feta i espero que la gent de Castelló d’Empúries també.

El compromís de suprimir la zona blava s’ha complert, aquesta mesura pot afavorir el turisme, però també pot generar efectes col·laterals no desitjats.

Nosaltres ens vàrem presentar a les eleccions amb aquesta promesa i, per tant, ara l’hem complert. Veurem com funciona el sistema d’aparcaments a partir d’aquest estiu. Estem contents de la finalització de la zona blava a tot el municipi.

En tot cas, sembla que estem veient la llum al final del túnel. Ets optimista de cara a la temporada turística d’aquest estiu?

Pel nivell de restriccions cada vegada més suaus i per l’experiència de l’any passat, crec que podem ser optimistes. Esperem, però, que tothom es comporti amb les degudes precaucions. No seria gens positiu que passat l’estiu tornéssim enrere.

Al final, Terra de Trobadors es farà i, a la vegada, impulsareu el nou festival Istiu. Com seran?

El festival Terra de Trobadors serà diferent, amb activitats més acotades, amb controls d’aforaments , serà una edició especial, amb restriccions. Però la gent té ganes de Terra de robadors i, per tant, s’havien de buscar alternatives que tots plegats estem treballant.

El Festival de música Istiu l’hem programat amb tota la il·lusió del món. Comencem de zero per anar creixent i consolidant-lo de mica en mica. Serà el tret de sortida de la temporada d’estiu, amb concerts per a tots els públics en diferents espais del municipi i preus molt assequibles.

I durant els dos anys que resten abans de les eleccions vinents, quins són els projectes més importants a la teva agenda?

Estem treballant amb poder portar a terme la gestió directa del servei d’aigua i clavegueram d’Empuriabrava. Treballem amb la rehabilitació de la Sala Municipal i en la construcció d’un espai cobert a la plaça de les Palmeres. Esperem tenir la fibra òptica a tot el municipi en sis mesos . Continuarem apostant per polítiques de caràcter social, invertint cada vegada més en polítiques educatives, socials, d’habitatge, esportives i de joventut.

Com quedaran els Aiguamolls i la platja de la Rubina una vegada es dugui a terme el projecte de restauració?

Els aiguamolls formen part de la nostra vida , ja que una gran part del nostre municipi ho són. La gestió del parc la fan des de la Generalitat. Anem a veure com evoluciona la rehabilitació de l’espai de la platja de la Rubina. Està en mans del Ministerio de Transició Ecològica. A veure com queda el projecte definitiu i amb quins terminis d’execució treballen. Crec que és un bon projecte de rehabilitació de tot l’espai, tenint en compte que és una platja natural que ara mateix no permet ni la circulació ni l’aparcament de vehicles.