Sergi Palomeras

Sergi Palomeras, regidor portaveu d’ERC a Vilafant i oficialment ja alcaldable per les municipals del 2023, compta amb una pila de records lligats a la festivitat dedicada a Sant Cebrià, programada enguany del 15 al 18 de setembre.

– Encara amb la ressaca dels actes d’estiu… Com es presenta la Festa Major? Què representa pel municipi?
És amb la festa major del mes de setembre que el municipi de Vilafant posa, oficialment, el punt final a l’estiu. Enguany, es palpen moltes ganes en l’ambient, sobretot perquè sembla que recuperem, per fi, el format de festa prepandèmia. Parlant amb la gent, fa dies que se’ns pregunta molt pels actes que tindrem i, tot i saber que convé pluja, els veïns i veïnes confien que el temps ens respecti aquesta setmana. Sortosament, tornem a comptar amb un programa farcit d’actes que ens uneixen i ens engloben a tots com a comunitat.

– Com la viuràs tu com a membre del consistori?
Per logística familiar, segur que assistiré als actes enfocats a la mainada i activitats com la cercavila de gegants i capgrossos. I al màxim d’actes que pugui, com per exemple els concerts de la Nit Jove. Gaudiré de la festa intensament com sempre he fet, no només ara que soc representant polític. Aquests dies de setembre em porten molts bons records i em teletransporten fàcilment a la meva joventut i els seus corresponents bons moments de festa local.

– Des d’ERC Vilafant, sempre heu defensat fortament el paper de les entitats. Quin paper hi juguen en les festa de Santa Cebrià?
Estem contents que Vilafant compti amb una bona salut quan parlem d’entitats. En efecte, nosaltres sempre hem demanat l’existència d’una Comissió de Festes, quelcom que fa uns anys es va espatllar per motius polítics. Però sabem que no és fàcil, que no pot sorgir de manera artificial. Des d’ERC sempre hem defensat que les entitats organitzin i l’Ajuntament coordini i ara, sortosament, és el model amb què comptem. Només amb la intensa implicació actual de les entitats vilafantenques podem albirar una possible comissió en el futur. Destaco, per exemple, la manera com les dues AFA de les escoles s’involucren per Sant Cebrià.

– A banda de la festa… tu i el teu equip ja treballeu per les properes municipals? Ja teniu un timing de treball marcat?
Cal recordar que, abans que cal altra cosa, ens queda aquest últim any de legislatura. Seguirem ben actius, com fins ara, des de l’oposició. Ara bé, tal com comentes, és veritat que tenim un ull posat en les municipals del maig del 2023. A hores d’ara, a Vilafant, soc oficialment l’únic candidat. No tenim cap més notícia de cap altre partit polític. Des d’ERC ja ens estem reunint per, com deia, tirar endavant el curs polític que acaba de començar. A principis d’estiu la gent de Vilafant va rebre a les seves bústies un butlletí amb les nostres sensacions i eixos de treball per fer de Vilafant un municipi millor. En definitiva: tenim les piles ben carregades per aconseguir l’objectiu que no és cap altre que guanyar les municipals de l’any que ve.

 666 visualitzacions totals,  28 vistes d’avui