Sílvia Ripoll, la regidora responsable d’Urbanisme, ens parla de la feina “invisible” que es fa durant l’estiu en la seva àrea i repassa temes de Festa Major.
– Quina és la salut de Roses, aquest estiu, en termes d’Urbanisme?
La realitat és que aquests mesos, a diferència d’altres àrees com és el turisme, la cartera d’urbanisme pateix una aturada important pel que fa al tema obres, ja que durant el juliol no es poden fer obres majors ni utilitzar maquinària que fa soroll. En referència a l’obra pública, la veritat és que també queda força aturada, per tal de no molestar els veïns. Únicament es tiren endavant obres quan hi ha una causa justificada d’interès general que requereixi que l’actuació es tiri endavant.
De totes maneres, durant la temporada estival, cal dir que es continua treballant en l’àmbit d’informes i escrits. Els arquitectes continuen treballant amb l’objectiu de finalitzar projectes que puguin executar-se en els propers mesos.
– Com a regidora i com a veïna, com viuràs la Festa Major i les Barraques d’enguany?
Per a la majoria de rosincs i rosinques la festa més rellevant és el Carnaval. Els actes de la festa del mes d’agost, pròpiament anomenada Festa Major, per la gent que treballa són difícils de compaginar. Quan treballes en el món de la restauració o del turisme, que és la major part de la gent de Roses, tens poc temps i energies per sortir fort com sí que se sol fer per Carnaval. Ara bé, això no significa que els actes previstos siguin interessants i bonics, amb espai per a tots els públics. I, tot i anar enfeinada, un any més m’implicaré en tots els actes que pugui.
– En altres festes d’estiu a la comarca hi ha hagut alguns actes de vandalisme o agressions. Des del consistori, us preocupa en excés? Quines mesures preventives adopteu?
Malauradament, fa uns anys, el Govern de Roses vam haver d’atacar aquest problema, massa recurrent en el Carnaval. I, com es diu, de la dificultat en va sorgir l’oportunitat: ara es pot dir que anem força rodats amb aquest tema. S’han dut moltes campanyes de sensibilització, a la ciutadania en general i als centres educatius, per ja tractar-los des de ben adolescents. Amb les aglomeracions de gent és inevitable que passin coses, però la realitat és que la gent local ha pres molta consciència i no patim exageradament amb aquest tema, almenys en les darreres edicions. Actualment, a més, la nostra regidora de Joventut, la Verónica Medina, treballa amb el Punt Lila contra la violència masclista, per comptar de nou amb els seus serveis d’informació, identificació, visibilització i actuació.