Sonia Martínez

Sònia Martínez, l’alcaldessa jonquerenca, posa èmfasi en els comerços locals i ens explica que recentment s’ha presentat una guia, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, per als comerços que volen dur a terme una transformació digital

– De nou, taxes i impostos municipals congelats. L’Ajuntament, en tot moment, empatitzant amb famílies i empreses.

Tot i que esperem que l’any 2022 sigui l’any de la recuperació, la reactivació i la tornada a la normalitat, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de La Jonquera hem decidit congelar els impostos i les taxes municipals per segon any consecutiu, amb la voluntat de donar suport a famílies i empreses i promoure una reactivació social, comercial i empresarial del municipi.

Hem viscut uns mesos molt durs i sabem que la recuperació serà lenta. Per això, volem reduir la càrrega fiscal sobre els jonquerencs i les jonquerenques. Des de l’esclat de la pandèmia, el març de l’any 2020, hem posat en marxa iniciatives, actuacions i projectes amb l’únic objectiu d’ajudar els nostres veïns i veïnes a fer front a una situació molt complexa i inesperada, i continuarem en aquesta línia fins que deixem enrere aquesta etapa tan fosca.

Per aquest motiu, a més de congelar els impostos i les taxes municipals per a l’any 2022, recentment hem aprovat que els establiments jonquerencs puguin beneficiar-se d’una reducció del 50% de la taxa del servei de recollida d’escombraries durant el quart trimestre de l’any i hem ofert la possibilitat d’ampliar el 50% de les terrasses de bars i restaurants sense cap cost addicional.

– En quin estat tenim, actualment, el comerç local jonquerenc?

Els mesos d’estiu han anat força bé. El relaxament de les mesures de contenció de la pandèmia i la reobertura d’activitats han afavorit una certa dinamització de l’economia local, però encara ens queden moltes passes per fer. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de La Jonquera tenim clar que els comerços locals són indispensables a casa nostra. Per això, continuem impulsant mesures, actuacions i projectes que afavoreixin la reactivació del teixit comercial del municipi.

Per exemple, hem presentat recentment una guia per acompanyar els comerços en el camí de la transformació digital i alhora oferim assessorament i acompanyament, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, als negocis locals que desitgin endinsar-se en la digitalització.

– En clau municipal, com ha començat el «curs», en tots els seus vessants?

A La Jonquera, hem donat la benvinguda al nou curs amb moltes ganes, il·lusió i iniciatives per endavant. En concret, l’inici del curs escolar 2021-2022 als centres educatius jonquerencs es va produir amb total normalitat. Els menuts van mostrar moltes ganes de tornar a les aules i de tornar a veure als seus companys. Com l’any passat, els centres educatius compten amb estrictes protocols de seguretat i prevenció per fer front a la Covid-19 seguint sempre les instruccions rebudes des dels departaments d’Ensenyament i de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a la cultura, a La Jonquera, continuem apostant fermament per ella. En aquest sentit, a mitjans de setembre, vam presentar la nova programació cultural del municipi plena d’activitats, tallers, cursos i espectacles. De moment, l’acollida ha estat molt positiva i sovint hem d’anunciar a les xarxes socials i al taulell de Can Laporta que les propostes exhaureixen les places disponibles.

Des d’aquí, animo a tots i totes a consultar el programa d’activitats i a inscriure’s a través del web municipal en aquelles propostes que els hi agradin. Cal recordar que, seguint les directrius i recomanacions de les autoritats sanitàries, totes les activitats presencials compten amb un estricte protocol de prevenció i seguretat davant de la Covid-19.

Així doncs, només em queda afegir: «Benvinguda tardor, gaudim-la junts i juntes a La Jonquera».

 1,563 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui