Sònia Martínez

Després de la pandèmia, per fi s’han pogut dur a terme les Festes Majors com abans. L’alcaldessa Sònia Martínez ens explica com es presenta la festivitat a La Jonquera els propers dies 8, 9, 10 i 11 de setembre.

– Podem dir que aquest estiu ha estat “normal”. Quina valoració fa d’aquests mesos?
Després de dos anys molt llargs de pandèmia, hem pogut viure uns mesos d’estiu amb total normalitat. Els comerciants i els restauradors han pogut reprendre les seves activitats econòmiques amb l’augment de les persones visitants. De la mateixa manera, aquests mesos, hem pogut portar a terme amb total normalitat el casal d’estiu i diverses activitats culturals, com la nova proposta ‘Rumba a la Fresca’, que ha estat tot un èxit, la revetlla de Sant Joan o la Festa Arriatenya, on hem celebrat els vint-i-cinc anys de l’agermanament entre La Jonquera i Arriate. A banda de l’ensurt del petit incendi, i de les constants activacions del pla Alfa, a La Jonquera, en fem una valoració molt bona.

– Com es presenta la Festa Major?
Després de dos anys sense poder celebrar la Festa Major amb total normalitat, en tenim moltes ganes. Aquest any, hem pogut programar una gran diversitat de propostes, per a tots els públics i per a tots els gustos. A més, recuperem algunes de les activitats més esperades i que no havíem pogut portar a terme darrerament a causa de l’emergència sanitària. Així doncs, els dies 8, 9, 10 i 11 de setembre, La Jonquera s’omplirà de festa amb una programació engrescadora i sense restriccions. Des d’aquí, us animo a participar-hi!

– En destacaria algun acte?
No en destacaria cap acte en concret. Penso que la programació de la Festa Major 2022 en el seu conjunt desprèn alegria. És un moment molt especial, uns dies de retrobades, de compartir moments amb la família, les amistats i els veïns i celebrar les nostres tradicions i els nostres costums. Són els dies més esperats de tot l’any i una oportunitat perfecte per a acomiadar l’estiu i donar la benvinguda a la tardor, al nou curs escolar i als nous projectes amb una celebració popular al carrer, intergeneracional i plena de diversió, il·lusions i vida.

– A La Jonquera i El Portús, hi ha moltes botigues i grans superfícies que han de complir la llei sobre l’estalvi energètic, 27 graus a l’estiu i 19 graus a l’hivern. Com ho han rebut?
Durant els darrers mesos, a Catalunya, hem pogut comprovar com, a causa del canvi climàtic, els fenòmens meteorològics són cada vegada més freqüents, intensos i extrems. Aquest 2022, hem viscut llevantades, ciclons, pluges torrencials o pedregades, situacions que malauradament poden tenir conseqüències molt greus per a la població. Per aquest motiu, cal actuar immediatament per a fer front al canvi climàtic. Potser no estem acostumats a aquestes temperatures en alguns espais, com per exemple a les grans superfícies, però cal posar el nostre granet de sorra, tots i totes, per a revertir aquesta situació crítica. El planeta ens ho demana i les generacions futures també.

 1,122 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui