Sònia Sarola

La regidora de cultura, serveis socials i voluntariat i associacions de Llançà ens posa al dia de l’estat de les activitats de les seves àrees d’acció.

Les activitats culturals de Llançà s’han reprès amb normalitat?

Bàsicament, s’han recuperat totes les activitats i actes culturals que tradicionalment es duien a terme a la nostra Vila abans de la pandèmia. Podem dir que l’any 2022 Llançà recuperarà gairebé totes les seves festes. Des de gener hem pogut gaudir d’unes Festes de St. Vicenç plenes d’activitats amb tota la normalitat que la situació actual ens permet. La programació prevista per Setmana Santa i per Sant Jordi està plena d’actes, es pot dir que esperem tenir una situació com la d’abans de la pandèmia a escala de programació.

La Covid ha deixat de banda molts projectes de molts àmbits. En què els ha afectat a les seves àrees?

Malauradament, la situació que patim de la Covid va fer que el Carnaval s’hagués d’ajornar al pròxim 14 de maig. Unes dates en les quals solem tenir la festa d’homenatge a la gent gran, no obstant això, el Procicat ens aconsella que, com que és un col·lectiu molt vulnerable, esperem un xic més a celebrar-la. Però pel que fa a la resta de tradicions, bàsicament han anat tornant, de mica en mica, durant el 2021 i 2022. Hem recuperat les havaneres a la platja de Grifeu i s’han obert pas nous projectes com ara el Festival Nits de Tramuntana o Les Nits d’estiu a la Farella. Alguns d’aquests ja es varen iniciar el 2021 i aquest any es consoliden a la nostra programació.

Quines actuacions heu dut a terme en l’àrea de serveis socials durant la pandèmia?

Jubilus Gerontologia SL és qui s’encarrega de la Dinamització del Casal de la Gent Gran de Llançà – anteriorment el Casal Municipal del Pensionista- i, arran de la pandèmia, es van haver de reinventar i adaptar totes les activitats per complir amb les mesures de seguretat dictades per les autoritats competents. De març a setembre de 2020 es va contactar amb tots els responsables de les activitats que es feien alCasal per poder informar als usuaris de l’evolució de la presencialitat de les classes, vam crear material per les activitats d’Smart Avis i vam fer grups de WhatsApp per fer difusió dels exercicis que poguessin fer des de casa i resoldre dubtes, entre moltes altres tasques. Després, de la tardor del 2020 al mes de juny de l’any passat, vam fer les activitats en format virtual, i a l’estiu vam poder tornar a articular el retorn a la presencialitat del curs 21-22. Aquests han sigut en grups reduïts, i amb totes les mesures de ventilació i ús de mascaretes. La veritat és que vam tenir un gran nombre d’inscrits, més de 120 persones. Estem recuperant així les xifres de participació anteriors a la pandèmia.

 1,449 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui