Stéphane Juanola

El nou regidor de Turisme, Comunicació i Esports de Llançà explica quins són els projectes pendents que té sobre la taula per millorar el poble i agraeix el suport rebut per l’equip de govern i els tècnics i funcionaris de l’Ajuntament.

Com han estat els primers dies alcàrrec?

Els primers dies han estat d’aprenentatge ‘exprés’. El personal del consistori i l’equip de govern m’han rebut molt bé. Hi ha un bon ambient de treball i s’agraeix. M’han explicat el funcionament de les diferents àrees de l’Ajuntament i he aprofitat per fer reunions amb tots els tècnics de les àrees per posar-me al dia de les diferents tasques. Valoro moltíssim el treball en equip i sobretot, la bona comunicació. També vull reconèixer que m’ha ajudat molt el traspàs que vaig rebre de l’exregidor Juanjo Serran de totes les seves competències, i agrair el suport constant per part de les meves companyes de partit, la Núria Escarpanter i la Sònia Sarola.

Et va agafar per sorpresa la renúncia de l’exregidor Juanjo Serran o ja sabies que ell ho voliadeixar?

Sí, em va sorprendre. Un dia sortint de la feina em va trucar la Núria Escarpanter per comunicar-me que en Juanjo Serran deixava la política per motius personals i que jo era el següent de la llista. En aquell moment, m’esperava qualsevol cosa menys aquella notícia.

Quina és la teva experiència en l’àmbitmunicipal?

És la meva primera experiència en l’àmbit municipal. Una nova etapa per a mi molt gratificant, un nou repte professional i personal que inicio amb la màxima responsabilitat i il·lusió. Tinc molt clar que és una feina temporal i que l’objectiu és ajudar al màxim els llançanencs i llançanenques.

Certament, agafes les regnes de la regidoria en una època complicada pel tema de la Covid. Com hoafrontes?

És una realitat que la Covid està afectant negativament a moltes famílies, establiments comercials i negocis del poble. Ho afronto amb molt de respecte i seriositat, i procuro estar informat en tot moment de les mesures que pren el Govern, de la mateixa manera que estic en contacte amb tots els tècnics de l’ajuntament per estar el dia de la situació, i sobretot, per assegurar el compliment de les mesures del Pla d’actuació PROCICAT.

Teniu en marxa cap pla per ajudar al sector turístic en aquestacrisi?

Sí, en efecte. A conseqüència de la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid, i donada la complicada situació per la qual passa el sector turístic del poble, des de l’equip de govern s’ha engegat un seguit d’iniciatives per donar suport i ajut als establiments de Llançà.

Alguns exemples són: el no cobrament de les taxes de terrasses fins a finals d’any; el permís per l’ampliació de les terrasses sense cap cost; subvencions per cobrir part de les despeses efectuades en matèria de protecció en els establiments; el disseny d’una ambiciosa campanya de promoció turística ‘online’ amb la creació de vídeos promocionals a través de les nostres xarxes socials i, recentment, una campanya de dinamització comercial per incentivar a les famílies residents que realitzin les seves compres al municipi, així com conscienciar als més petits de la importància de cuidar el poble.

A part d’aquestes ajudes, quins són els projectes pendents que has d’acabar de desenvolupar i quins són els que t’agradaria posar enmarxa?

El projectes pendents són en l’àmbit del turisme la millora de la imatge de l’oficina de turisme de l’entrada del poble amb una nova serigrafia. En l’àmbit de l’esport, hi ha el projecte de la construcció d’una pista de pàdel a la zona esportiva del poble.

Altres projectes que m’agradaria iniciar, serien accions que millorin la qualitat de vida de la ciutadania, sobretot a través de projectes de desenvolupament intel·ligent, sostenible i ambiental, com per exemple, la modernització i l’eliminació de cartells amb la implantació de pantalles leds per transmetre la informació essencial a la ciutadania com ara activitats i iniciatives socials, culturals i esportives, dades atmosfèriques, promocionar establiments, etc.

La creació d’un carril bici per millorar la connectivitat del municipi. Millorar la imatge de l’entrada del poble, incrementar les activitats esportives per fomentar l’esport, entre d’altres.

Com veus el futur de Llançà?

Veig un Llançà més modern, més segur, més net, amb més serveis, prioritzant les persones i el seu benestar. En definitiva, un Llançà preparat pel futur!