Elsa Rodríguez (PSC), des del consistori llançanenc, d’entre la llarga llista de projectes en què treballa ella i el seu equip, posa el focus sobretot en la figura de la dona i també del jovent

En primer lloc, com no pot ser d’una altra manera, com valores i com encares el recent relleu a l’alcaldia?

D’una banda, l’encaro amb total normalitat; és la continuïtat d’un pacte de govern prèviament acordat. El més important, ara mateix, és continuar treballant per tots aquells projectes que tenim en marxa i que durant aquests dos anys s’executaran. 

D’altra banda, no podem passar per alt que ha estat un any amb una pandèmia brutal, que ha fet canviar els objectius de govern, els quals esperem acomplir a partir d’ara. 


Una de les teves regidories és la de la Dona. Quines principals línies vols traçar, en aquests dos anys restants de legislatura, perquè Llançà avanci en tot el que fa referència a aquest tema?

Sens dubte, continuarem treballant en la realització d’activitats que promoguin una societat més igualitària entre homes i dones en tots els àmbits. No només ha de sorgir de la meva regidoria, sinó que també és un tema extensiu a les altres regidories: Ensenyament, Oci, Joventut, Cultura, Salut… El nostre objectiu és mantenir-nos al capdavant de la lluita per l’eliminació de qualsevol
barrera al desenvolupament en igualtat i tolerància zero amb qualsevol forma de violència contra les dones.


Actualment, Llançà compta amb 4 dones a l’equip de govern. Es confirma un canvi de tendència? Ho veus factible?

Veig una major visibilitat del paper de la dona en l’administració pública. Actualment, a primera línia tenim moltes dones que exerceixen la política, un fet molt important i que pot servir i serveix de cara a la societat i, sobretot, a les generacions més joves, com a un referent per a poder visualitzar que la política també pot ser una tasca dirigida per dones, fet indispensable per  representar a la societat i els seus canvis. 


– Finalment, a grans trets, com preveus aquest estiu a Llançà, en termes de joventut (principal col·lectiu assenyalat per la Covid), però també en temes de turisme?

Sí que és cert que un dels col·lectius més afectats per aquesta pandèmia és el col·lectiu juvenil: ser jove en temps de Covid és molt difícil. Però per poder acabar amb aquest maleït virus hem d’anar tots a una. Sóc molt conscient que quan aquesta pandèmia s’hagi acabat, els joves han de poder gaudir d’una bona festa, tal com es mereixen. 

Aprofito l’avinentesa per anunciar que, des de l’àrea de joventut, des de ja fa més d’un any, estem treballant  perquè els joves puguin tenir, d’una vegada per totes, el seu anomenat Espai Jove al municipi. De fet, les obres d’aquest nou espai ja s’estan executant i ja podem dir que serà una realitat.

Quant a turisme, Llançà és, sens dubte, un lloc idoni per gaudir en família: podem trobar una gran riquesa  paisatgística (el mar i la muntanya), s’ofereix un gran ventall d’oferta gastronòmica, comercial i d’allotjament, oci, etc.  Així mateix, el municipi es caracteritza per tenir dues zones comercials: la vila i el port, on es poden trobar productes de qualitat i de proximitat amb un tracte familiar.

 480 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui