El dissabte 3 de juny tindrà lloc a Cantallops l’esdeveniment “La Bona Nutrició” amb l’objectiu de divulgar la importància de mantenir un estil de vida saludable.
L’esdeveniment forma part de la sèrie “Els Aspres Saludables: els 4 pilars de la salut i el benestar” que entre abril i juliol estan reunint a diferents professionals del sector de la salut i el benestar de l’Empordà, amb la finalitat de donar suport a un estil de vida saludable en quatre pobles dins el paratge natural dels Aspres de l’Alt Empordà.
Cada primer dissabte de mes entre abril i juliol, Espolla, Sant Climent Sescebes, Capmany i Cantallops, respectivament, estan acollint una sèrie de quatre esdeveniments divulgatius gratuïts sobre els considerats com els quatre pilars de la salut i el benestar: una vida activa, una bona gestió de l’estrès, una alimentació equilibrada i un bon descans.
Aquest pròxim dissabte 3 de juny, d’11 h a 13 h, tindrà lloc a Cantallops el tercer esdeveniment del cicle sota el títol “La Bona Nutrició”, que comptarà amb 4 ponències de 20 minuts en les quals es parlarà de quina alimentació és millor a partir dels 50 anys, la importància de la microbiota, què és la síndrome metabòlica i com el que és menja té el poder de canviar l’estat d’ànim, afectar la qualitat del seu són i influir en els nivells d’activitat. L’esdeveniment, que és gratuït, serà obert per l’alcalde de Capmany, Joan Fuentes, i acabarà amb un pica-pica saludable a càrrec d’El Fort Bar Restaurant.
Les ponències que conformen aquest acte estaran a càrrec de professionals i divulgadors, tots ells residents de la zona:
• Alícia Herrera, biòloga especialista en elaboració de dietes i dietoteràpia, parlarà sobre com adaptar l’alimentació als canvis hormonals i emocionals a partir dels 50 anys.
• Marta Ballell, nutricionista comunitària, tractarà sobre què i com hem de menjar per tenir una microbiota intestinal sana, amb propostes de receptes saludables senzilles.
• Daniel Vic Lara, tècnic superior en dietètica i osteopatia, mostrarà què és la síndrome metabòlica i els seus factors de risc, i com tractar de revertir-los mitjançant una dieta equilibrada.
• El psicòleg Ricardo Galarza, membre de la Societat Espanyola de Medicina Antienvelliment i Longevitat (SEMAL), aprofundirà sobre quina relació hi ha entre l’intestí i el cervell i com es pots millorar la seva connexió.
El lloc de celebració és el Punt de Lectura en el carrer Major 13, Capmany. El registre és gratuït des de qualsevol dels Ajuntaments d’Espolla, Sant Climent Sescebes, Capmany i Cantallops, o per telèfon en el 691 50 91 81. Inscripcions abans del divendres 2 de juny a les 13 h.
El segon esdeveniment va tenir lloc el dissabte 6 de maig a Sant Climent Sescebes sota el títol “Sense Estrès” i va reunir més de 80 persones, en una sèrie de ponències amb l’objectiu de transmetre com mantenir el sistema nerviós equilibrat. L’esdeveniment va ser obert per la tinenta alcalde de Sant Climent Sescebes, la Sra. Natàlia Torrent.
També és possible registrar-se ja al quart i últim dels esdeveniments que conformen el programa de “Els Aspres Saludables: els 4 pilars de la salut i el benestar”, també gratuït:
• Dissabte 1 de juliol a Cantallops “A dormir!”
Esdeveniments que busquen crear comunitat i cultura de salut.
La sèrie d’esdeveniments “Els Aspres Saludables” formen part de “Comunitat Saludable”, una iniciativa del psicòleg Ricardo Galarza, expert en la psicologia del benestar, i Estel Roca, monitora d’atenció plena o “mindfulness”, que busquen crear comunitat i cultura de salut, benestar i prevenció. Oferint suport a aquelles persones que practiquen i s’esforcen a portar una vida més saludable i també per aquelles persones que simpatitzen amb la idea, però que els costa iniciar-la. Per altra banda, vol donar visibilitat als professionals que dediquen el seu dia a dia, amb la feina o en projectes aportant salut i benestar en el seu entorn.
A més, fins al 31 de juliol, aprofitant la difusió dels esdeveniments, s’ha posat en marxa una enquesta per als habitants dels 4 municipis sobre la pràctica d’hàbits saludables, amb la intenció, un cop acabat el cicle, poder celebrar tallers de reforç sobre les àrees més necessàries.
“Comunitat Saludable” va començar al juliol 2022 amb la primera temporada del programa de televisió del mateix títol que es va emetre en Empordà TV i que amb els seus 24 capítols tenia com a objectiu explicar de manera senzilla els últims avanços en neurociència i la importància de mantenir una vida saludable. El projecte inclou l’organització d’esdeveniments temàtics divulgatius sobre hàbits saludables i “tecnologia positiva”, concepte que inclou l’ús de wearables de monitoratge, test biològics, dispositius mèdics de tractament i l’ús de realitat virtual per a l’autocura de la salut.