Portalblau

El Fòrum romà d’Empúries pren el relleu com a escenari principal del festival aquesta setmana i acull els concerts de gran format d’aquesta edició, protagonitzats per grans noms de la música internacional i catalana.

Abans, aquest dimecres, es podrà veure al Claustre del MAC-Empúries Més lloc per a la fosca, un espectacle inspirat en l’obra de Víctor Català Solitud.

El Festival Portalblau encara la recta final de la seva 15a edició amb una setmana repleta de la música de grans grups de l’escena internacional i catalana. A partir d’aquest dijous, arriben els concerts de gran format, que tindran com a escenari un indret tan especial com el Fòrum romà d’Empúries.

Però abans, aquest dimecres 10 d’agost, el Claustre del MAC-Empúries acollirà Més lloc per a la fosca’ (Capítol 1: Natura), un espectacle electrònic d’arrel –i de terror– basat en l’obra de Víctor Català Solitud. Es tracta d’un espectacle tant poètic com transgressor; amb veus d’arxiu interactuant en escena a través d’un sampler; en format immersiu (amb els intèrprets entre el públic); i ideat per fer en espais singulars. Amb unes línies de pensament molt marcades: des de l’ecofeminisme i posant el focus en el diàleg passat-present. I amb un lema sobre la violència de gènere clar: tota cosa estada deixa senyal. Aquesta activitat està vinculada a la Fira Mediterrània de Manresa.

Un dia després, dijous 11 d’agost, les runes del que va ser, entre els segles I aC i II dC, centre polític, religiós i alhora econòmic on s’aixecaven els principals edificis públics de la ciutat, acolliran un concert únic al país durant la temporada de festivals d’estiu. Texas pujarà a l’escenari del Fòrum romà per presentar Hi, el seu desè treball d’estudi que commemora el 30è aniversari del seu àlbum de debut, Southside. Aquest disc és el resultat de mirar al passat amb els ulls posats fermament en el futur on el grup demostra la seva maduresa artística. En aquest concert, la banda escocesa liderada per Sharleen Spiteri tocarà en directe els nous temes d’aquest nou disc, així com més les cançons més mítiques de la banda en un entorn ple d’història.

Divendres 11 d’agost seran els catalans Stay Homas els que pujaran a l’escenari del Fòrum romà per primera vegada. I ho faran per presentar Here2Play, un recopilatori de sis cançons que van néixer en el terrat de casa seva i que cobren vida en format digital amb col·laboracions de Rubén Blades, Manu Chao, Juanito Makandé i Vic Mirallas. Amb una exquisida producció i en format quintet, Stay Homas oferirà un directe que de ben segur que deixarà empremta en la memòria i el cor de tothom qui s’acosti a veure’l.

La del dissabte 12 d’agost serà la nit d’Els Catarres. Aquest grup únic, irrepetible i icònic, responsable del ressorgiment de la música festiva del pop nacional, presentarà davant el públic de Portalblau el seu cinquè disc d’estudi, Diamants. Una altra cita imperdible al Fòrum romà d’Empúries.

Diumenge 13 d’agost promet ser molt especial per al públic familiar, que podrà gaudir d’El Pot Petit i de la seva gira Vull cantar i Vull ballar. Un espectacle molt festiu que combinarà la música i els titelles amb els millors temes dels seus discos. El Fòrum de la ciutat romana d’Empúries serà el marc escollit on petits i grans passaran una molt bona estona.

I la 15a edició de Portalblau tancarà el proper dilluns 15 d’agost amb una altra gran cita al Fòrum romà d’Empúries: el concert del violinista espanyol d’origen libanès i ascendència armènia Ara Malikian. L’artista torna al festival en el marc de la seva gira internacional The Ara Malikian World Tour, una gira que ell mateix defineix com “el resultat de veure créixer el meu fill, del meu creixement al seu costat, són tots aquests sons i melodies que intenten donar forma al que he sentit i m’ha inspirat ell i de la vida a través d’ell. Una trobada amb el nen que no vaig poder ser i hauria somiat ser. És un homenatge a aquests éssers que són tan lliures com un ocell lliure”.

 3,678 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui