Juli Quesada

Juli Quesada, regidor de Festes, explica que enguany se celebrarà la tradicional Ruta de les Pedres, un vermut musical a càrrec del grup Versiona2 i un espectacle de titelles pels més menuts. I tot es farà amb les màximes garanties i mesures de seguretat per fer front a  la pandèmia.

Què fareu a la festa de Pasqua, o Festa petita d’Avinyonet de Puigventós?

Aquest any reduirem la festa a un dia, que serà el diumenge 4 d’abril. Dins el programa d’activitats, al matí farem una marxa de la ruta de les pedres, que com és tradicional, recorrerà la Garriga. Aquest paratge té un patrimoni excepcional de construccions associades a l’arquitectura tradicional de la pedra seca, amb barraques, murs i antics canals de diferents mides i estils molt diversos.

Es tracta d’un circuit circular que estarà marcat i que es podrà fer de forma lliure en grups reduïts per les mesures anti covid. En aquest recorregut, s’establiran una sèrie de punts en els quals els caminants hauran de fer una foto per poder participar en una mostra que es realitzarà amb totes les fotos que s’enviïn. És una activitat gratuïta i es convida a la gent a participar.

Hi ha programada alguna activitat musical?

Sí. Una altra de les activitats que farem serà un vermut musical a la plaça Pous i Pagès, amb aforament limitat i espais bombolla separats per taules per les restriccions per prevenir la propagació de la pandèmia. En aquest sentit, tot estarà molt ben preparat per mantenir les distàncies de seguretat. En aquesta activitat, que s’iniciarà cap a les 12 de migdia, tocarà un grup anomenat Versiona2. L’actuació durarà fins a l’hora del vermut i, encara que és oberta al públic, vull insistir que se celebrarà amb aforament limitat.

I per als més petits?

Per als nens tenim programada una altra activitat que serà un espectacle infantil de titelles. Aquest espectacle també es farà, a les quatre de la tarda, a la plaça de la vila. Hem triat aquest format perquè els nens s’estiguin el màxim de quiets, també en grups bombolla.

Els titelles aniran a càrrec d’una noia que es diu Alma i la mar de contes, que en aquesta ocasió presenta un espectacle titulat Núvols, estels i contes del cel. Ànima ens explicaran tres històries relacionades amb núvols i l’arc de sant Martí, en què els óssos són també protagonistes.

I per a les setmanes vinents, que esteu preparant?

A la diada de Sant Jordi se celebrarà una activitat relacionada amb Gonçal Comellas, gran violinista i director d’orquestra amb prestigi internacional, que va néixer i resideix al nostre poble. En aquest acte es durà a terme la presentació del llibre “Gonçal Comellas. La integritat musical d’un violinista de referència”, escrit pel músic i doctor en pedagogia Lluís Brugués, amb motiu del 75è aniversari del naixement d’aquest violinista al nostre poble. En l’obra es repassa la vida d’aquest reconegut músic, que segueix vivint a Avinyonet després de recórrer mig món durant la seva carrera professional.

 136 total views,  10 views today