El dia 4 de juny Sant Miquel de Fluvià ret homenatge als oficis artesanals amb una fira que es desenvolupa en un entorn incomparable.
Des dels últims catorze anys a Sant Miquel de Fluvià s’hi celebra la Fira d’Oficis Artesans. Un entorn ambientat en l’època dels monjos benedictins, nombroses demostracions d’oficis antics que els artesans i artesanes d’avui mantenen vius, cultura popular… són alguns exemples del que podem trobar durant tot el dia.
Per Sant Miquel de Fluvià la Fira és molt més que una mostra d’oficis artesans, és el treball col·lectiu i comunitari dels veïns i veïnes del poble durant els mesos anteriors. És un acte de participació popular i de lluïment de tot un poble. En la preparació hi participen diferents entitats del poble, col·lectius de dones, de joves, de gent gran, els infants de l’escola… tots ells amb la il·lusió i la motivació de fer cada any una Fira més bonica.
Després de catorze anys podem dir que és una Fira consolidada i coneguda a la comarca. Ens acompanyen artesans i artesanes de tota Catalunya i això és perquè, en la mesura del possible, intentem tenir-ne cura i donem molta importància als seus treballs artesanals.
Però no només hi podem trobar demostracions d’oficis sinó que, passejant pels seus carrers, els visitants podran gaudir d’una fira d’artesania i alimentació, parades amb tallers, manualitats i objectes elaborats per diferents col·lectius del poble, mostres de cultura popular, visites guiades a l’Església i el seu entorn, representacions teatrals itinerants…
El monogràfic
Cada any Sant Miquel dedica la Fira a un dels oficis amb un monogràfic que serveix de fil conductor de les diferents activitats que es duen a terme. Enguany la fira està dedicada a les plantes aromàtiques i els elements naturals i els visitants durant tot el dia podran gaudir de les demostracions de sabonaires, cerers, remeieres…
Juntament amb els artesans i les artesanes que fan les demostracions durant el dia, el monogràfic es complementa amb diferents exposicions. En aquesta edició es podrà gaudir d’una exposició fotogràfica Plantes d’aquí, conduïda per Xano el de les plantes i el fotògraf professional Jordi Mestre.