Museu_Joguet

El passat 30 es va presentar “Nannido. La vida en joc®”, a la seu del Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres. Es tracta d’un joc per trencar amb els prejudicis i estereotips vers les persones migrades. La presentació va anar a càrrec del director del Museu, Josep Maria Joan, la presidenta de l’associació Amunt i Crits!, Loubna El Hassani, una integrant de l’associació, Habby Jawo, la presidenta de l’associació per les Nacions Unides per Espanya, Eulàlia Pascual i  l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

El Museu del Joguet de Catalunya ha col·laborat amb l’associació impulsora en la creació d’aquest joc que s’ha desenvolupat amb voluntat de transformació social. Amunt i Crits! Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà és una associació de Figueres que facilita l’acollida de les persones migrades a la comarca i que treballa per donar a conèixer les cultures d’origen, els processos migratoris i la diversitat intercultural i de gènere.

L’associació, que va ser impulsada inicialment des de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, dinamitza processos d’acció comunitària per sensibilitzar la societat i trencar amb els rumors, els prejudicis, els estereotips i les actituds racistes que hi són presents i que tenen molt a veure amb els processos migratoris, la vivència de la diversitat intercultural i la convivència. Per facilitar aquest treball de sensibilització, l’entitat organitza tallers amb diferents grups de població: estudiants, equips docents d’escoles i instituts, associacions de mares i pares, professionals de l’àmbit social, l’ensenyament i la cultura, entre d’altres.

FOTO: El director del Museu del Joguet, Josep Maria Joan, amb els regidors Josep Maria Bernils i Jordi Masquef el dia de la presentació.

 1,216 visualitzacions totals,  62 vistes d’avui