Museu_Joguet_

El passat  dissabte 9 d’abril, es va inaugurar el poema visual VISCA EL MUSEU! VISCA! VISCA! VISCA! a la façana del Museu del Joguet de Catalunya. L’acte va anar a càrrec del poeta i president de la Fundació Joan Brossa, Vicenç Altaió i del director del Museu del Joguet, Josep Maria Joan Rosa. Enguany el Museu del Joguet de Catalunya celebra els seus primers quaranta anys de vida i aquest va donar el tret de sortida a l’efemèride.

El poeta, dramaturg i artista Joan Brossa va ser patró fundacional de la Fundació Museu del Joguet de Catalunya i va llegar els seus joguets al Museu, que ara formen part de l’exposició permanent. Joan Brossa va ser el padrí del Museu i dels joguets. Una vegada obert el Museu i amb motiu del segon aniversari, el 1984, va escriure una Sextina al Museu del Joguet.

Joan Brossa visità el Museu en diverses ocasions i assistí a reunions ordinàries del Patronat. En una visita feta amb la seva companya Pepa Llopis, el mes de novembre de l’any 1994,  un cop finalitzat el recorregut va crear un poema visual al llibre de visites, on la paraula VISCA!, es repetia en diverses direccions formant un atractiu poema del seu estil, que ara ha quedat immortalitzat a la façana del recinte.

 2,762 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui