ventdellevant

Darrere dels seus fogons d’aquest local hi ha una extensa trajectòria professional i una filosofia gastronòmica d’alta qualitat, amb productes frescos procedents de Galícia i les llotges de Roses i Blanes. Aconsellem tastar els seus arrossos, paelles i mariscades. I pels que volen bona carn, atrevir-se amb l’espatlla de xai.

Em sembla que heu obert fa molt poquet?

Sí, gairebé. Vam obrir fa 15 dies, després d’haver estat tres mesos d’obres. El Ven de Llevant està al mateix local d’un antic restaurant. La idea és continuar amb una cuina molt semblant a la que ja hi havia, però la resta ha canviat, tant pel que fa al propietari com la decoració de l’establiment. Li hem donat un canvi en profunditat.

També hi ha hagut una renovació del personal i dels responsables de cuina?

Sí, el personal és totalment nou. Però he de dir que els responsables de cuina tenen una àmplia experiència a l’hostaleria, perquè pràcticament ha crescut entre fogons. Tota la seva trajectòria professional l’ha desenvolupat treballant a restaurants.

Quina és la filosofia gastronòmica del restaurant i quines són les seves especialitats?

Nosaltres fem cuina mediterrània i els principals plats són els arrossos, les paelles, el peix i el marisc. Jo aconsellaria tastar l’arròs caldós de llamàntol i el marisc. Els nostres productes vénen de Galícia i de les llotges de pescador de Roses i Blanes.

Un altre de les nostres especialitats és la mariscada mixta, que és freda i calenta. Primer es mengen freds els percebes, les ostres, els musclos, gambes, llagostins, bou de mar… i de segon se serveix el llamàntol a la planxa i els escamarlans, que són el plat calent.

I si vull tastar algun plat de carn, que em recomanes?

Doncs que provis l’espatlla de xai, perquè nosaltres la fem sencera i només els bons menjadors se la  poden acabar.

Quins altres serveis oferiu?

Fem menjar per portar, però no el portem nosaltres a les cases, els clients el poden encarregar i han de venir ells a recollir-ho.

En què es diferencia de la competència?

La nostra qualitat-preu és molt bona i el nostre local és ampli, amb molt d’espai entre taules. També tenim una terrassa exterior, en la qual deixem que la gent pugui estar amb el seu gos. I, per descomptat, oferim un servei molt atent als clients.

Alguna característica particular?

Dintre del restaurant tenim dos aquaris. En un d’ells tenim les ostres i les cloïsses, mentre que a l’altre hi ha els llamàntols i les llagostes. El client pot triar la peça que vulgui i comprovar que és el marisc més fresc que pugui trobar.

Quina és la previsió per aquesta primera temporada?

Les perspectives són bones. Sabem que aquest any de la pandèmia és especialment complicat, però sabem que el restaurant que hi havia aquí anteriorment tenia molta clientela, entre ells molts estrangers. Com El Vent de Llevant està al mateix lloc i fem una carta que es podria dir que és de continuïtat, confiem en el fet que aquestes persones seguiran venint aquí, perquè aquest ja era antigament un restaurant de referència i nosaltres també volem oferir el màxim nivell.

 2,436 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui