Viladescans

Dani Roig, amb més de 25 anys d’experiència professional, ofereix servei de guarderia i d’ensinistrament de gossos a les seves modernes instal·lacions de Cabanes, on els animals disposen de tot el necessari per passar uns dies o llargues estances. A més a més, aquest amant dels animals és especialista en la cria de la raça Jack Russell Terrier.

Com va néixer VilaDescans?

Fa més de 25 anys que em dedico al món del gos. Vaig estar uns anys treballant com a cuidador per a altres residències de la província de Barcelona i fent d’ensinistrador a domicili. Després vaig decidir posar en marxa el meu propi projecte i vaig obrir Vila Descans a Cabanes.

Quins serveis oferiu?

Oferim serveis de guarderia de gossos i d’ensinistrament de gossos. També fem cria d’una raça que es diu Jack Russell Terrier des de fa més de 15 anys, i tenim molt bones línies d’aquesta raça de pèl curt, entre elles l’australiana. De fet, en els últims quatre o cinc anys hem exportat a diversos països, com França, Portugal, Polònia, Costa Rica, Mèxic, Rússia, Itàlia i Bulgària. Ens els compren altres criadors, perquè d’aquesta raça no abunden les bones línies de pèl curt i nosaltres tenim molt bons exemplars.

Quines característiques té aquesta raça?

El Jack Russell Terrier és de caràcter alegre, actiu, perspicaç i desborda intel·ligència. Constitueix un excel·lent gos de companyia.

A la vostra residència teniu servei de llarga estada?

Tenim unes tarifes per a llargues estances. A vegades hem tingut un gos que, pel motiu que sigui, ha hagut d’estar un any o més amb nosaltres. En aquests casos s’ofereix un preu especial. De fet, les tarifes van canviant a partir de 15 dies, un mes, mig any i a partir d’un any.

Els animals gaudeixen de molt espai a les vostres instal·lacions?

La finca de Vila Descans té 12.000 metres quadrats i tenim amplis parcs exteriors perquè els gossos puguin estar lliures durant el dia. Després tenim les habitacions, que són individuals per a cada gos, encara que de vegades posem dos o tres gossos del mateix client perquè tenen una superfície de 10 metres quadrats amb una part exterior de 6 metres quadrats. La part interior queda dins d’una construcció, aïllada tèrmicament i, a més, tenen calefacció per a l’hivern. Tot està construït amb materials d’obra, de fàcil desinfecció. Són unes Instal·lacions modernes.

A més a més, el nostre habitatge particular està dins del que és la finca, de manera que podem proporcionar atenció als animals durant les 24 hores del dia.

En què consisteix l’ensinistrament de gossos?

Bàsicament, el que ens dediquem a fer és obediència i normalment l’amo ve amb el gos per fer classes individuals de 50 minuts. Les classes són dos dies a la setmana i la resta de dies es tracta que l’amo vagi posant el que li ensenyem en pràctica i fent amb el gos els exercicis que se li posen. Són una espècie de deures perquè l’amo vagi practicant a casa amb el seu gos. El normal són entre 10 i 15 classes.

Vosaltres aposteu per la socialització dels animals, no és perillós?

Sí, nosaltres sempre apostem per la socialització dels gossos. Ens agrada fomentar la socialització, tot i que evidentment hi ha gossos als quals no ens arrisquem a posar-los amb els altres perquè poden ser agressius i podria ser perillós. Sempre hi ha un risc, però aquest tipus de gossos o determinades races ja ni els posem amb gossos d’altres clients per evitar problemes.

A més a més, també tracteu alguns trastorns dels animals, quins són els més freqüents?

Tractem trastorns d’ansietat, d’agressivitat, pors, que acostumen a ser  els trastorns més freqüents.

Cadells de Jack Russell Terrier
Els gossos gaudint de la piscina

 259 total views,  1 views today