Del 17 de març al 1 d’abril torna el Conill en Ruta, una proposta gastronòmica que porta la gastronomia del conill a Vilafant i a la resta de la comarca.
El Conill en Ruta es consolida com activitat prèvia a la Fira del Conill, que celebra cada any el primer cap de setmana d’abril. Una proposta gastronòmica en la qual participen 10 restaurants de la comarca que proposen un plat de conill dins del seu menú o carta, acompanyat de vi de la DO Empordà. «La intenció és que es pugui fer una ruta gastronòmica per la comarca i tastar diferents plats cuinats amb carn de conill. Una ruta que ens serveix per anar obrint boca per la Fira del conill que aquest any se celebrarà els dies 1 i 2 d’abril al nostre municipi. Volem que durant aquests darrers dies del mes de març a Vilafant i a l’Alt Empordà es respiri ambient de la Fira del Conill», explica el regidor de promoció econòmica de Vilafant César González. La iniciativa del Conill en Ruta va néixer de la necessitat de poder continuar promocionant la carn de conill malgrat la pandèmia, i l’any 2021 va començar aquesta proposta que implicava els diferents restaurants de Vilafant i del voltant. Una proposta que l’any passat amb la celebració dels 25 anys de la Fira del Conill es va mantenir i que aquest any es consolida amb la tercera edició.
L’Ajuntament de Vilafant proporciona als restaurants participants els conills perquè els i les cuiners i cuineres puguin crear els seus plats. «Creiem que amb aquesta proposta del Conill en Ruta aconseguim que la carn de conill, a poc a poc, vagi entrant en les cartes dels diferents restaurants del nostre municipi i de la comarca. Pensem que amb aquesta proposta de ruta, ens permet descobrir noves receptes per menjar aquesta carn tant nutritiva, ja que els diferents restaurants participants ens proposen plats molt diversos, tant tradicionals com més moderns» destaca l’alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys.
10 propostes diferents per redescobrir la carn de conill
Des de Vilafant, el restaurant la Tartana, que també estarà present a la plaça major durant la Fira del Conill, per aquest tercer Conill en Ruta ens proposa degustar una botifarra de conill i coca de tomàquet sec amb xucrut de pastanaga. També a Vilafant, el restaurant la Cantina ens prepararà un conill amb cargols. El restaurant Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys repeteixen participació en aquesta proposta gastronòmica i aquest any ens prepararà una terrina de conill amb prunes i orellanes. A l’Hostal de l’Aigua de Sant Llorenç de la Muga podrem degustar el seu conill confitat amb all i romaní, mentre que des del restaurant Mas Ullastre de Sant Climent Sescebes ens proposen tastar un conill farcit amb ceps i salsa de bolets. A Figueres, el Restaurant Can Jeroni ens suggereix un platillo tradicional de conill amb cargols, des del Restaurant Bocam podrem menjar un conill estofat amb faves, carrota i herbes de l’Empordà i el restaurant Brasic ens proposa un arròs de conill i carxofes. A Garriguella, el restaurant la Vinya ens recomana provar el seu conill amb cargols a la catalana i des de l’Escala el restaurant la Gruta ens suggereix una croque de lapin banh mi.
Un Conill en Ruta que anirà maridat amb els vins de la DO de proximitat, que cada restaurant recomanarà els seus clients segons la seva proposta gastronòmica de conill.