Facebook Twitter Instagram WhatsApp
    Trending
    • La 2a Oncotriatló se celebrarà el 21 de maig a Llançà
    • El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres presenten la nova programació de l’Oficina Jove
    • La Comissió Europea escull la connexió Barcelona-Figueres-Monpeller i Barcelona-Figueres-Toulouse com a eixos ferroviaris prioritaris
    • Roses distingeix la qualitat comercial dels 5 primers establiments
    • Elisabet Villalobos: “Som una fusió de sabors, d’aquí el nostre nom”
    • 7a Marxa de la Sussissa
    • Figueres adequarà els vestidors, les grades i la protecció contra incendis de la piscina municipal
    • Els empresaris de l’Alt Empordà premien Marià Lorca i quatre referents de l’hostaleria
    WhatsApp Twitter Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Cultura
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Notícies»Xefs i pescadors dirigeixen els tallers d’hivern de l’Aula Gastronòmica de Roses
    Notícies

    Xefs i pescadors dirigeixen els tallers d’hivern de l’Aula Gastronòmica de Roses

    24 de Gener de 20233 Vistes
    Xefs i pescadors dirigeixen els tallers d'hivern de l'Aula Gastronòmica de Roses

    L’Aula Gastronòmica de Roses ja té a punt la nova programació de tallers que ofereix aquest hivern, entre el 6 de febrer i el 15 de març, i que comptarà amb demostracions i preparacions de plats per part de la xef Ada Parellada, la nutricionista Anna Torelló, la sommelier Laura Masramon, i els xefs rosincs Jordi Dalmau i Gregory Abella. Pescadors de la Confraria de Roses oferiran plats típics de mar on el peix és absolut protagonista, els cupcakes de Marta Sánchez aportaran el toc dolç i Maria Rosa Picamal presentarà les seves receptes de quaresma amb robots de cuina. Les persones interessades a participar en els taller ja es poden inscriure a www.rosesgastronomia.cat. Els tallers tenen un preu d’inscripció de 3 €.

    L’Aula Gastronòmica prossegueix amb les seves formacions culinàries obertes al públic, avalades pel rotund èxit de participació dels showcookings duts a terme al llarg de 2022. Continuant amb la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable, els diferents xefs i cuiners mostraran al llarg d’aquests dos mesos l’elaboració de plats d’hivern i quins aspectes dietètics cal tenir en compte durant aquesta temporada.

    Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, serà l’encarregada d’engegar els fogons de l’Aula el dia 6 de febrer, on prepararà dues de les sopes proposades en el seu llibre ‘Sopes’, en el qual recull més de 50 brous i escudelles. La cuina de quaresma protagonitzarà la sessió del 15 de febrer, amb la participació de Maria Rosa Picamal i les seves receptes elaborades amb robots de cuina.

    Una constant en les formacions de l’Aula Gastronòmica és la presència de xefs i professionals locals que posen en valor la rica gastronomia de la població i la qualitat i propietats del peix de la llotja rosinca. En aquesta edició, el xef Jordi Dalmau del restaurant Sumac, ensenyarà a cuinar a la sal l’espècie termòfila de la serviola, un peix cada cop més present a la nostra costa (21 de febrer). El seguirà Gregory Abella del restaurant Falconera, que en aquesta ocasió proposarà un arròs caldós (27 de febrer).

    Els pescadors de Roses, mestres cuiners

    El mes de març els pescadors de la Confraria de Roses es faran seus els fogons de l’Aula Gastrònomica per mostrar tot el seu saber fer i coneixements sobre el peix, en aquesta ocasió convertits en cuiners. Josep Avellaneda serà el primer (2 de març), amb la preparació d’un plat típic com és el pop amb patates, acompanyat de mussolina d’all. Jordi Borràs (9 de març), serà l’encarregat d’ensenyar als participants els secrets del plat més emblemàtic de la cuina rosinca: el suquet de peix. I Víctor Olivencia tancarà aquest receptari amb la preparació d’un arròs melós amb galera, sèpia, gamba blanca i fumet, el 15 de març.

    Vins, postres i consells saludables

    Més enllà de la preparació d’àpats, l’Aula oferirà també un taller d’introducció i degustació als vins dolços de la mà de la sommelier Laura Masramon (8 de febrer), la proposta de cupcakes amb “xispa” de Marta Sánchez del Bimba’s Cakes (23 de febrer) i dues sessions a càrrec de la dietista i nutricionista Anna Torelló, que en aquesta ocasió parlarà de receptes per reforçar les defenses (13 de febrer) i de l’organització d’àpats saludables i equilibrats al llarg de la setmana (13 de març).

    Tota la informació del programa i inscripcions als tallers es pot consultar a www.rosesgastronomia.cat.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Notícies

    La 2a Oncotriatló se celebrarà el 21 de maig a Llançà

    3 de Febrer de 20231 Vistes
    Notícies

    El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres presenten la nova programació de l’Oficina Jove

    3 de Febrer de 20231 Vistes
    Notícies

    La Comissió Europea escull la connexió Barcelona-Figueres-Monpeller i Barcelona-Figueres-Toulouse com a eixos ferroviaris prioritaris

    2 de Febrer de 20236 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 367

    367CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.