Monica Lucena

Molt bon paper de les dues artistes de Castelló d’Empúries, de 18 i 9 anys, i alumnes de l’Escola de Dansa i Cant Mónica Lucena de Roses

“No hi ha dubte que una tercera posició, a 7 vots de la segona classificada, i un 8è lloc, sent la més petita de l’edició, amb només 9 anys, són dos resultats boníssims. Estem emocionats i molt orgullosos amb l’actuació de la Llum i la Yolaini”, explica la Mónica, la professora. Té tota la raó del món que acabar en el top 10, d’entre un total de 23 països, amb Austràlia inclosa, es diu molt aviat, sent doncs una fita d’allò més destacable.

Sobre com van viure l’esdeveniment, Lucena detalla que “l’emoció i els nervis van ser-hi en tot moment, però la maduresa que va incorporada amb elles les va permetre donar el millor de si mateixes, tot i com de majúscul és representar un país. Competir amb participants de tant nivell i amb experiència és el millor dels aprenentatges”.

Usa la coneguda expressió “tener tablas” per destacar les habilitats que demostren any rere any, i per la presència i experiència que van acumulant a cadascun dels esdeveniment que són seleccionades. Val la pena recordar que la Llum ja era coneguda per haver actuat a la Voz Kids, l’any 2017. Llarga vida, doncs, al talent d’aquestes dues castellonines!

Molts llocs de treball encara no s’adapten a les necessitats domèstiques bàsiques”

Parlem amb Carmen Pérez, l’encarregada que cada dia, a partir de les 7h, el Forn de la Plaça de Vilafant desprengui l’essència i l’aroma del pa i les pastes acabades de fer

– Defineix breument el teu dia a dia, en referència a les teves tasques laborals:

Engego la meva jornada al forn a les 6 del matí, per tal de preparar les pastes, el pa per la botiga i tenir-ho tot a punt de vendre a partir de les 7h. Al llarg del matí, si puc, faig magdalenes, pa de pessic… ah!, i una mica de psicòloga amb els clients! Al migdia toca recollir, netejar i cap a casa, però no a descansar, sinó a seguir amb les feines domèstiques i a ocupar-me de la meva filla.

– Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?

La conciliació familiar actualment encara ha de millorar molt. Hi ha molta gent que ha de tenir l’ajuda dels avis o cangurs, per poder-se organitzar bé el seu dia a dia. Malauradament, els horaris escolars amb els laborals encara no són compatibles.

– Té facilitat la dona per ser empresària actualment?

Sembla que cada vegada s’intenta donar més facilitats i espai a les dones emprenedores, però la realitat és que molts llocs de treball no s’adapten a les necessitats bàsiques per compaginar amb la vida familiar. I sovint es decanten per cobrir els llocs de treball amb homes.

– Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat en els últims anys?

Per sort, avui en dia el rol de parella sí que ha canviat: les tasques de casa es reparteixen i la cura dels fills també. S’ha d’entendre que si els dos membres de la treballen fora, a l’arribar a casa també han de treballar tots dos.

– Es parla, sovint, que les dones tenen superpoders. Quin superpoder t’agradaria tenir? Per què?

M’agradaria poder ser capaç d’allargar el temps, perquè habitualment, durant el dia, sempre em falten hores, i així, d’aquesta manera, podria acabar la feina i estar més temps amb les meva filla.

 367 total views,  3 views today