Abellaires Empordanesos

L’empresa apícola, situada a Garriguella, és productora de mel ecològica des de fa uns anys. Ofereixen venda a doll i també altres serveis com l’extracció d’eixams i l’apiteràpia

Abellaires Empordanesos és una empresa de caire familiar: diferents membres i generacions han anat compartint la seva experiència de tota una vida al món rural. Quan ja portaven una colla d’anys en el món apícola, van decidir apostar fort, l’any 2005, tot fent un important pas endavant: mitjançant una forta inversió, treballen des de llavors amb energia fotovoltaica, amb la clara intenció de respectar el medi ambient.

Així, més recentment, fa exactament uns 6 anys, Abellaires Empordanesos compten també amb el certificat de producció ecològica. Aquest distintiu implica que, en un cercle de com a mínim uns 3 km, no hi ha cultius extensius ni cultius transgènics. Actualment, els principals protagonistes de l’empresa, a banda de les preuades abelles, són la Maria Juan, que s’encarrega de les tasques d’oficina, en Marc Arumí, la persona de camp, i l’Abel Rabanal, que està a vendes i prepara les comandes.

L’empresa ofereix fins a 10 mels diferents, abraçant totes elles els dos extrems de la comarca: tant el mar com la muntanya, sobretot la zona de les Salines Bassegoda. A la seva botiga, tan presencial com online, hi ha altres productes relacionats amb la mel i el pol·len que valen molt la pena de conèixer. El 85% de les seves vendes, diuen, es distribueixen a l’Empordà. La resta, sobretot a l’àrea de Barcelona, i un percentatge dels seus productes també arriben a diversos punts de la comunitat europea. La mel i el pol·len també es comercialitzen a doll, a més d’oferir altres serveis com l’extracció d’eixams i l’apiteràpia.

“La mel pot considerar-se un aliment perfecte: no només té un sabor deliciós, sinó que també té propietats nutritives i medicinals”, afirmen des d’Abellaires Empordanesos. Cal tenir ben present, doncs, que la mel, a banda de ser beneficiosa pel nostre cos, essent útil per alleugerir certes molèsties, passa per tot un procés que, si es coneix bé, fa que el nostre paladar apreciï encara més el gust de la mel.

Els membres de l’equip també indiquen que conèixer Abellaires Empordanesos fa que es tinguin presents altres productes i formes de treballar gràcies a les abelles. “Gaudir de la biodiversitat que ens envolta, i fer-ho de manera natural i pausada, contribueix a una major qualitat de vida”, conclouen.