Grup Iris Cursa de la Dona

Tot i l’excepcionalitat d’aquesta 5a edició, de caràcter virtual, cada donatiu i inscripció tornaran a valdre or. Enric Olmos, el conegut speaker de les darreres edicions, ens anima a superar les 5.500 inscripcions de l’any passat.

“Donar és rebre”. Així finalitza un dels escrits, en forma d’agraïment, que apareix a la revista de l’Institut d’Investigació Biomèdica del Trueta de Girona. Anualment, l’IDIBGI rep un important donatiu que arriba des de Figueres, del Grup Iris, gràcies als ingressos que comporta la Cursa de la Dona de la capital altempordanesa. Cada inscripció és una gota de solidaritat que grup Iris converteix en accions que valen or.

És per això que, tot i l’excepcionalitat d’aquesta nova edició, la cinquena, programada pel 8 de novembre, els objectius principals tornen a ser els de donar visibilitat a l’Associació i recordar la necessitat de recaptar fons per donatius com el ja mencionat del Trueta, així com per a la realització d’activitats i teràpies per a persones afectades de càncer de mama.

Al llarg dels últims dies les xarxes ja comencen a anar repletes de missatges de gent que, en les darreres edicions, han col·laborat o ha participat. Són els anomenats “cors solidaris d’Iris”. Una d’aquestes veus virtuals, per exemple, ha estat la intensa, animada i sonora veu de les darreres curses. És la veu d’Enric Olmos, l’speaker. Un cop haver recordat, a través de les plataformes socials, que la Cursa de la Dona de Figueres és l’única íntegrament solidària, ha llançat dos reptes importants a la ciutadania: el primer, superar enguany les 5.500 inscripcions de l’any anterior i, el segon, compartir i fer virals els vídeos a les xarxes per no deixar a ningú sense la informació i la motivació per decidir-se a inscriure’s i fer el donatiu de 9,25 euros, a través de la web de Grup Iris o de la botiga Valosport. Conclou el vídeo amb un “No em fallareu, sou tots i totes molt grans”.

Altres veus virtuals defineixen la Cursa de la Dona com la “Cursa de la vida”, recordant que el més important no és com es durà a terme, sinó la il·lusió, l’empenta de les persones que l’organitzen i, sobretot, el fons de la temàtica, la mateixa per a cada edició.

I és que tots sabem que el format d’enguany serà diferent, però els elements de cada any no fallaran. Els premis, per exemple: hi haurà sorteig amb els dorsals i moltes sorpreses més. També la participació telemàtica confirmada d’Acting, Dance Me i la Natàlia i la Yolanda de zumba. Recordem, una vegada més, que pel diumenge en qüestió, s’ha marcat la franja d’entre

les 10 hores i les 20 hores per participar en aquests actes virtuals o, simplement, per fer-ne difusió a

la xarxa, vestint la camiseta i utilitzant el hashtag #5cursadonafigueres20, per inundar, així, les xarxes de color rosa, etiquetant les publicacions a @grupiris i @cursadonafigueres.

Una altra forma de col·laborar amb les actuacions que traça Grup Iris és adquirint els braçalets solidaris (6/8 euros, segons model, íntegres per al Grup), els quals poden trobar-se a diverses farmàcies de la ciutat (Cullell, Genís, Martínez Llonch, Perxas, Rigall, Soler i Sargatal), a Can Monturiol, al Nana, a Valosport, a la Sabateria Roig, al Beat Dance Studio, a la Merceria Garreta i al bar El Racó de l’Alba de Vilabertran.