Jordi Masquef

Jordi Masquef, enmig de l’augment d’impostos, es planteja si el govern municipal seguirà titllant de “sensacions” els actes vandàlics i robatoris o, finalment, plantejarà solucions valentes

L’any passat ens semblava impossible, i vam començar el 2021 amb la desagradable sorpresa d’un augment dels impostos d’un +6,5%, i el primer que vam notar a les butxaques, va ser l’IBI. Per aquest 2022, el govern acaba de sumar-hi un +2.1% d’augment.

I no només això, també han decidit que la millor manera d’atraure empreses a la ciutat, o posar les coses fàcils a les que ja tenim, és també penalitzar les superfícies destinades a usos comercials, industrials, magatzems o oficines amb un augment addicional d’un 10%. Els altres municipis de la comarca deuen estar fregant-se les mans veient això.

Per si no fos poc el que suporten les economies familiars, els autònoms, els comerços i les petites i mitjanes empreses de Figueres, en 2 anys el govern municipal ha augmentat un +8,6% els impostos, que en alguns casos han arribat al +18,6%.

Un any més, tornarem a ser dels únics municipis de la demarcació que apuja impostos. La millor campanya de promoció que poden fer.

I, paral·lelament, a part dels impostos, tots sabem que seguretat és un dels temes que més preocupa als figuerencs. En aquest últim mes, les notícies d’atracaments amb armes de foc, robatoris, vandalisme contra el bus urbà al Sector Oest i el tràfic de drogues han estat, en tot moment, a l’ordre del dia.

Aquest 2021 els delictes a Figueres han augmentat un 33%, en concret, els robatoris amb violència i intimidació han augmentat un 81%. I no ho diem nosaltres, ho diu el portal estadístic de criminalitat del Ministerio del Interior, que el pot consultar tothom entrant a estadisticasdecriminalidad.ses.mir.es

Seguirà fent-nos creure aquest govern que tot són “sensacions”? O començarem a afrontar els problemes de Figueres acceptant que calen solucions valentes? 

 1,329 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui