popularia

Durant el darrer cap de setmana de maig, Figueres va acollir, a la plaça Josep Pla, una nova edició de Populària, la Mostra d’entitats d’arrel tradicional. Va començar amb un concert de Mini-Stress, la banda de música popular integrada per intèrprets empordanesos, que van interpretar una selecció de temes de música popular, barrejats amb els seus comentaris irònics.

Populària, sota l’organització de l’Ajuntament de Figueres, va celebrar la quarta edició, aquest any amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, l’Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional, el Casino Menestral Figuerenc, l’Esbart Nova Dansa, l’Esbart Dansaire Figueres, la Colla Sardanista Tramuntana de la Societat Coral Erato i el Grupo Folklórico Aires de mi Tierra.

Les edicions anteriors varen coincidir amb algun esdeveniment o commemoració especial dins l’àmbit de la cultura popular: trobada de trabucaires el 2015, bicentenari del naixement de Pep Ventura i capitalitat de la sardana a Figueres el 2017 i II Fira del món geganter de les comarques gironines el 2019.
En el context de crisi sanitària derivada de la Covid-19, que emmarca el bienni 2020-2021, moltes entitats de cultural popular han hagut de disminuir l’activitat parcialment o totalment, tant per la seva especificitat com a causa de contacte físic elevat, assajos en espais tancats i regulació dels participants de franges d’edat diverses de forma simultània. Tot i això, Figueres no va voler perdre l’oportunitat de celebrar Populària al costat de les entitats locals.

Foto: El grup empordanès Mini-Stress va obrir els actes de Populària a la plaça Josep Pla de Figueres

 139 total views,  7 views today