Santa Llogaia

L’alcaldessa Mireia Pimentel explica que es tracta d’un detall pel fet que aquest any no s’han pogut celebrar les festes de la vila ni s’han dut a terme els esdeveniments programats. A més a més de fer front a les necessitats provocades per la pandèmia, l’equip municipal també ha pogut enllestir algunes millores pel poble durant el 2020.

Com es presenten les festes de Nadal i Reis al poble? Es podran dur a terme totes les activitats previstes?

Aquest any les festes de Nadal seran diferents, i reflexionant amb tot el que ens ha portat el 2020, i a causa de l’excepcionalitat de la situació, des de l’Ajuntament de Santa Llogaia hem volgut obsequiar amb un detall per cada casa del poble. Es tracta d’un lot de Nadal que hem regalat als nostres veïns i veïnes, pel fet que aquest any no s’han pogut celebrar les festes ni dur a terme els esdeveniments programats, i hem considerat oportú fer aquest gest per no perdre la màgia de Nadal i per guanyar somriures. La veritat és que ha tingut molt bona rebuda al municipi, i no vull deixar de donar les gràcies també per les múltiples mostres de suport i afecte que vam rebre pels carrers del poble per part dels nostres veïns i veïnes.

Per altra banda, aquest any no farem cagar el tió com anys anteriors, ni farem la quina com vam fer l’any passat, però sí que rebrem als Reis Mags d’Orient, d’una forma una mica diferent i amb totes les mesures de seguretat, esperarem la seva arribada amb la mateixa il·lusió que sempre.

De la mateixa manera, tampoc hem pogut fer la festa major d’hivern en honor a la nostra patrona Santa Llogaia, que s’hauria celebrat el cap de setmana passat, i l’únic que vam poder fer va ser la missa el diumenge 13 de desembre.

Aquest any ha estat força complicat, quin balanç fas, ara que ja s’acaba?

Aquest 2020 ens ha deixat una mica més buits. Parlar d’un balanç en aquest any tan atípic és complicat, encara que en aquest temps el poble no ha deixat d’avançar en la mesura del permès, però a causa de la pandèmia hem hagut de fer front a una situació totalment diferent, que ens ha obligat a prendre altres mesures, i ens ha obligat a estar parats.

Quines actuacions municipals han estat les més destacades?

En aquest any, i en la situació de l’estat d’alarma ocasionada, destaco en primer lloc i en l’aspecte més social i proper, la manera de fer front al confinament. Al principi, vam anar a veure si els veïns i veïnes, sobretot els més vulnerables, necessitaven quelcom i si els podíem ajudar. També vam comprar mascaretes i les vam repartir a cada un dels veïns i veïnes. Malauradament, ens va enganxar la Diada de Sant Jordi confinats, i per fer més especial el dia i no deixar perdre l’essència de la festivitat, vam regalar una rosa a cada casa del poble. A més, com que la covid-19 ens va treure la festa de carnaval, en la que teníem previst fer un berenar per tots els assistents, vam aprofitar per donar a Càritas tots els aliments i begudes que no vam poder fer servir, vam preferir donar-los abans que es fessin malbé.

En l’àmbit més esportiu i d’oci, destaco la renovació de la zona esportiva del poble, la font nova que hem posat al parc de davant de l’Ajuntament, i el canvi dels gronxadors que ens ha permès modernitzar el parc de la urbanització. La pandèmia ens ha permès dur a terme actuacions més petites, com per exemple, arranjar diversos carrers del nucli urbà, així com la vorera del carrer Escoles, arreglar i pintar el cementiri, posar l’enllumenat al pàrquing de la urbanització, o bé fer la millora de drenatge a l’entrada del poble per evitar que hi hagi inundacions.

I quines s’han quedat en el calaix fins a l’any vinent?

Tenim damunt la taula el projecte del passeig del cementiri per poder-lo executar en els mesos vinents, que consisteix a fer obres d’adequació i millora en tot el passeig i l’entorn del cementiri municipal. També està previst que avanci el polígon d’actuació PAU 2 Escoles del POUM vigent al municipi, que és un projecte del qual ja hem començat les obres amb la construcció de la vorera de vessant sud del carrer Escoles, i s’acabarà conformant un nexe entre el nucli històric del poble i la urbanització, ja hi estem treballant.

 I què demanes pel poble pel 2021 en la teva carta als Reis?

Sobre el que està fet fins al moment i el que falta per fer, espero que a poc a poc es comenci a anar a més, ja que aquest any ha quedat tot parat. Així i tot, sóc optimista de cara al futur, i el que demano a la meva carta als Reis és poder seguir garantint que les necessitats bàsiques de tots els veïns i veïnes estiguin cobertes. Demano poder seguir mantenint el rumb de les inversions que tenim previstes, i poder estar a l’altura de tot allò que els nostres predecessors han fet els últims anys. El que sí que demano és salut per tothom, sobretot per tots aquells que estiguin lluitant en alguna batalla, demano que no faltin somriures en aquests temps difícils, molta força i ganes.

 955 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui