Salvi Güell

Amb concerts destacats, com The Tyets, La Sra.Tomasa, Doctor Prats i Masovera Barbuda, i la resta de tradicions (correbars, pregó, tapes a la fresca, sardanes, l’Orquestra Internacional Maravella, Passejada de gegants, correfoc…), Castelló d’Empúries ja té a punt la seva Festa Major. Enguany, una mica més especial per en Salvi Güell, ja que serà la seva darrera com a alcalde.

– En primer lloc, quina valoració fas dels darrers esdeveniments celebrats a Castelló i Empuriabrava (EmpuriaTast, Festival Istiu, Festes del Carme…)?
Pel que fa a l’EmpuriaTast, va quedar clar que tots en teníem moltes ganes, després de l’aturada de dos anys. L’ambient que es va respirar a la plaça de les Palmeres va ser en tot moment fantàstic, les tapes servides van ser de molta qualitat, es van respectar els horaris… Així, amb tot, cal felicitar els negocis participants els quals, tot i anar fluixos d’efectius, van deixar de banda els seus restaurants per ser presents en l’esdeveniment. En referència al Festival Istiu, la seva segona edició ha servit per consolidar la proposta. No és gens fàcil programar 15 concerts en una setmana. Sens dubte, doncs, seguirem apostant per un festival que va a més i que destaca per oferir interessants concerts a uns preus assequibles i on es posen en valor artistes de proximitat. En l’edició d’enguany, l’assistència ha augmentat un 60%. L’altra gran festa, la dedicada a la Verge del Carme, també ha estat un èxit a Empuriabrava: em quedo, per exemple, amb el nou espectacle de drons que va encetar el programa o la passejada de la Verge pels canals, repleta de gent mirant o participant. Que recordi, aquestes i les de l’edició dels 50 anys de la Marina han estat les Festes del Carme més participatives.

– Ara, ja a punt la Festa Major de Sant Llorenç a la vila. Què representen aquests dies?
La festa que honora el patró sempre és d’allò més important a la vila i significa festejar els actes de sempre, els de més tradició: el pregó, la passejada de gegants, les sardanes, el tast de tapes a la fresca, els sempre destacats concert i ball amb orquestra de primer nivell, el correbars… Els dies dedicats a Sant Llorenç sempre depenen del calendari: aquest any, l’onomàstica cau en dimecres 10 d’agost i serà el dia que tancarem sis dies de festa major intensos i per a tots els gustos.

– Com la viuràs? En destaques algun acte en particular?
La viuré amb molta intensitat, sobretot al saber que serà l’última festa major que viuré com a alcalde. Destacaria el programa en tot el seu conjunt i, sobretot, el fet de poder tornar a la normalitat. Serà un no parar diari d’activitats aquí i allà, si bé el diumenge, per exemple, seré més per casa gaudint dels convidats a taula. Sé que no podré assistir a tots i cadascun dels actes que hi ha des del divendres a la tarda fins al dimecres següent, però del que no tinc cap dubte, com ja he dit, és que tothom hi trobarà el seu espai de gaudi. Confio que les petites novetats sumin i que, un cop superat el dia de Sant Llorenç, la gent, tot i que esgotada, miri enrere satisfactòriament i pugui valorar positivament el programa d’enguany. Cal agrair, un any més, la feina de la Comissió de Festes i de l’Associació Cultural i d’Esbarjo, gent de casa nostra que treballa incansablement per fer encara més gran la nostra estimada vila.

Castello-Festa-Major-22

 569 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui