Strass

Marcus Grau, propietari de la botiga, repassa les característiques de les dues noves tendències del sector: els ‘smartwatch’, que ens proporcionen dades i prestacions per ajudar-nos en la nostra vida diària, i els nous rellotges solars, que a més a més de no necessitar piles i respectar el medi ambient, garanteixen la submergibilitat per molt temps.

Com va néixer la teva botiga i quin és el concepte que us defineix en l’actualitat?
La botiga Strass Rellotgeria és la tercera de les botigues de Quintana Joiers que hi havia a Figueres, però ara mateix és l’única que queda. La botiga, com a rellotgeria, neix als anys 90 i, fins a l’actualitat, el seu concepte és el d’oferir al client un bon nombre de marques actuals en rellotges i bijuteria.

Què es pot trobar el públic en la vostra rellotgeria i que és el que us diferencia de la competencia?
A la botiga, el client pot trobar tota mena de rellotges de diferents estils, de marques convencionals com Lotus, Festina, Casio, Swatch, etc., o de marques de moda com Guess, Timberland o Mark Maddox. A més a més, hi ha un ventall de preus molt ampli per poder arribar a tothom, és a dir, des de rellotges de 35 euros fins a models de 600 euros. No sé si hi ha alguna cosa que ens diferenciï de la competència, però si puc dir, que la meva família porta més de 80 anys en el món de la rellotgeria, així que experiència i coneixement dels rellotges sí que en tenim, i a l’hora d’aconsellar, crec que això és un punt important.

Quines són les tendències o models més actuals en els rellotges intel·ligents o ‘smartwatch’?
Els rellotges intel·ligents o ‘smartwatch’ són ara mateix la gran aposta del sector de la rellotgeria. Marques com Lotus, Viceroy o Mark Maddox han fet una aposta molt forta per aquest tipus d’article. La veritat és que han tardat a arribar al mercat, però crec que ara ja s’estan fent rellotges molt fiables, amb molt bones prestacions, per poder lluitar contra els rellotges de les marques de telefonia (Apple, Samsung, etc.), amb la diferència que hi ha preus per a tota mena de client.

Són més una moda o realment són rellotges que ens ajuden en la nostra vida diària?
Aquests rellotges no són una moda, han arribat per quedar-se, i crec que cada vegada aniran augmentant la seva presència als canells de la gent. Són rellotges que amb les prestacions que tenen ens poden ajudar força en la nostra vida diària, no són imprescindibles, és clar, però ens poden aportar informació important, en un moment en què la gent s’està conscienciant més que mai per la seva salut. Ens aporten moltes dades relacionades amb la salut, que poden ser molt interessants, a part d’estar connectats contínuament a les xarxes socials amb tot el que comporta això.

I que hi ha de nou respecte als rellotges solars, també hi ha novetats?
Els rellotges solars són l’altre segment de la rellotgeria que està evolucionant més, s’està aconseguint fer rellotges amb dissenys molt atractius amb càrrega solar, són rellotges tradicionals, però que eliminem la pila per incorporar la tecnologia solar.
Com funcionen i com es carreguen?
Funcionen com qualsevol rellotge tradicional de pila, però a diferència d’aquests, es carreguem mitjançant de l’esfera del rellotge, que és fotovoltaica, i carrega la bateria del rellotge amb la llum de sol.

Quins beneficis aporten aquest tipus de rellotges a l’usuari i al medi ambient?
El benefici principal és que ja no s’ha de canviar la pila del rellotge cada vegada que s’esgota. Els rellotges d’avui són quasi tots submergibles, però en el moment de canviar la pila perden aquesta estanquitat i ja no es poden tornar a mullar, llavors si els volen submergí, s’han d’enviar als tallers oficials, per fer el canvi de pila, juntes, etc. Això comporta un temps d’espera i uns costos. Amb els models solars això s’elimina, amb el benefici que comporta tot els que sigui eliminar piles als aparells, comporta a la força una millora per al medi ambients, són rellotges més sostenibles i menys contaminats.

Hi ha més novetats de cara a la campanya de Nadal?
Totes les marques presenten sempre novetats per aquestes festes, però aquest any la veritat és que crec que no hi haurà molta cosa, així i tot, les grans novetats, com hem comentat abans, seran sobretot els rellotges intel·ligents, i també els solars. Marques com Lotus, Viceroy o Casio si tenen preparades novetats importants en aquests segments.