Espai Dansa

Enguany, per commemorar l’efemèride, el 18 de juny la cloenda del curs serà una mica més especial i espectacular. En parlem amb la M. Dolors González, directora i professora de l’escola de dansa, i descobrim d’on prové el seu amor pel ball.

– Com s’ha de definir l’activitat de l’escola de dansa?

Som una aula d’aprenentatge on l’objectiu principal és obrir de bat a bat una finestra en el món de la dansa: ensenyar diferents especialitats i fer arribar a tots els públics el nostre amor per la dansa. És el que se’ns dona millor i per aquest motiu volem fer que es gaudeixi de manera íntegra.

– Quin és l’equip de l’Espai en Dansa?

En total, som quatre membres, per garantir l’ensenyament de cadascun dels gèneres de la millor manera: dansa, jazz, hip-hop, ballet clàssic, classes dirigides… Som professionals ben formades i en constant formació perquè la dansa i els seus components no tenen aturador. En ballet clàssic impartim la mateixa metodologia que la Royal Academy de Londres i la darrera incorporació, per exemple, també compta amb la més actualitzada formació de ballet adquirida a Madrid. Sovint s’oblida que, en dansa, fer arribar la pedagogia als alumnes és essencial.

– Per què el teu amor per la dansa a Castelló?

Fa uns anys vaig venir-hi per feina i les classes de dansa, que aleshores vaig començar a impartir com a esbarjo, van anar a més i vaig passar a formar part de l’escola de dansa. I ara ser-ne la directora és una gran satisfacció. Però més encara ho és ser-ne professora: de ben petita, a l’escola on anava, un dia vaig entrar a una aula on hi havia una mestra amb alumnes aprenent dansa. Em va fascinar i de seguida em vaig dir a mi mateixa: “Jo vull fer això”. Fa 34 anys que m’hi dedico: m’he format en les millors escoles de dansa de Barcelona, al costat de destacats professors d’arreu d’Europa. La dansa és especial sobretot pel feedback continu que hi ha entre alumnes i professors; aprendre de manera recíproca és fantàstic.

– Aquest final de curs serà una mica més especial…

Sumar anys i concretament superar els 30 és un repte en majúscules, després de superar obstacles com la crisi o la Covid. No ha estat gens fàcil, doncs, haver arribat fins aquí i per aquest motiu el nostre alumnat i les seves famílies es mereixen que ho celebrem com cal. En la festa del 18 de juny, que tindrà lloc a la sala polivalent municipal, gràcies a la col·laboració del consistori, en els espectacles de dansa també hi inclourem el vessant teatral, atès que l’expressió corporal i la mímica han d’anar sempre de bracet dels espectacles de dansa.

 3,571 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui