Anna Massot

En breu podrem participar en la cursa de la Dona de Castelló d’Empúries, una cursa ja consolidada a la localitat i amb moltes ganes de poder tornar-la a dur a terme amb normalitat. Hem entrevistat a Anna Massot, regidora de l’ajuntament de Castelló, per tal de saber com col·labora la institució a la causa i quines són les expectatives d’aquesta 5a edició.

Què en pensa sobre que a Castelló es faci aquesta cursa solidària?

Considero que és una molt bona iniciativa, doncs la finalitat és molt bona i necessària, i que ho organitzi un grup de dones voluntàries amb el seu nivell d’implicació, treball i il·lusió és d’agrair. El voluntariat, sigui de l’àmbit que sigui, s’ha de mirar de recolzar i acompanyar en tot el que es pugui, i més quan la finalitat és destinar el 100% del que es recapta a la recerca mèdica i a entitats dedicades a la lluita contra el càncer. Per tot això, estic molt contenta que hi hagi una cursa de la dona a Castelló d’Empúries i que ja estigui consolidada com ho està actualment.

Quina és la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló a la Cursa?

L’Ajuntament ha de col·laborar amb tot el que pugui i estigui al seu abast perquè pugui ser possible la realització de la cursa. Concretament, per aquesta edició hi ha una part de col·laboració econòmica des de l’Ajuntament que, com a novetat, aquest any es vehicula a través d’una subvenció de 1.500 euros per sufragar les despeses necessàries per a la realització de l’esdeveniment, però també es col·labora a nivell logístic, amb actuacions com la cessió d’un mòdul pel dia de la cursa, cessió d’espais pel lliurament de les samarretes i dorsals, el muntatge i cessió de l’arc de sortida de la cursa, les balles necessàries, donar permisos diversos (per penjar pancartes o senyalitzacions de recorregut, per la realització de la mateixa cursa…), el tall del trànsit en certs carrers per part de la policia local, donar facilitats diverses, etc. Penso que és molt important i bàsic poder donar suport des de l’administració local perquè iniciatives solidàries com aquesta es puguin realitzar i, per tant, es procura donar tot el suport necessari perquè es puguin desenvolupar amb el màxim de facilitat.

Què espera d’aquesta 5a edició de la Cursa de la Dona, donada la millora de la pandèmia?

El més significatiu d’aquesta 5a edició sens dubte és el fet de poder retornar al format original de la cursa de la Dona, realitzant la cursa un dia concret i tothom alhora, i també tornar al seu calendari habitual de primavera, fent-la el 29 de maig. Després de les últimes edicions en què la cursa es realitzava en format lliure al llarg d’una setmana, fa il·lusió poder tornar-ho a fer de forma simultània totes plegades. Per aquesta edició, el recorregut serà per Empuriabrava, sortint del monument de la dona i acabant allà mateix, després de realitzar una ruta circular per la marina, i fent coincidir que passi també per on es realitzarà la Fira Primavera organitzada per l’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries, aprofitant que tindrà lloc el mateix dia a la plaça de les palmeres. Esperem que, recuperant el format habitual de la cursa i amb les ganes que té tothom de poder realitzar activitats a l’aire i lliure, així com de col·laborar amb la causa, les inscripcions s’animin molt, hi hagi molta participació i, en definitiva, es puguin recaptar molts diners per la lluita contra el càncer.

Pel que fa a altres esdeveniments que es fan a la Vila al llarg de l’any, tornaran a una certa normalitat com la Cursa de la Dona?

En aquests moments ja s’estan començant a planificar els esdeveniments que han de venir seguint bastant la normalitat que coneixíem fins abans de l’arribada de la pandèmia. Si bé és cert que la prudència seguirà imperant i que es prioritza realitzar les activitats a l’aire lliure i amb màxima ventilació sempre que sigui possible, ja no es preveu haver de sol·licitar entrades prèvies per participar de les diferents activitats i els aforaments permesos han retornat als números habituals. Cal dir que des de l’Ajuntament s’ha procurat seguir oferint sempre activitats i esdeveniments, adequant-los a la situació i als requeriments que hi havia en cada moment determinat, garantint la seguretat i prevenció necessàries en relació a la situació de pandèmia, però la situació que tenim en aquests moments permet poder realitzar activitats amb menys restriccions i recuperant els formats habituals d’abans de la pandèmia. En resum, malgrat cal tenir encara molta prudència i seguir amatents de com pugui anar evolucionant la situació, tots els esdeveniments es preveuen molt més semblants a la “normalitat” pre-pandèmica del que havíem tingut fins ara.

 224 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui